Skibskollision i Nordsøen: 11 frygtes døde

Fire søfolk er bekræftet døde - og yderligere syv frygtes også omkommet - efter en skibskollision i Nordsøen ud for Hollands kyst, hvor et fragtskib onsdag aften stødte sammen med et containerskib og sank til bunds.

Sandsynligheden for at finde overlevende i det iskolde vand er tæt på nul, siger den hollandske kystvagt, der har indstillet eftersøgningen for natten.

De øvrige 13 af de i alt 24 besætningsmedlemmer, som var om bord på forliste fragtskib Baltic Ace, er blevet reddet i land.

- De er alle i chok, siger Marcel Oldenburger, talsmand for kystvagten, som fastslår, at de nedkølede søfolk modtager behandling og ikke er i livsfare.

Containerskibet Corvus J blev også beskadiget i kollisionen, men assisterede siden i redningsaktionen, hvor også den hollandske kystvagt, flåde og tre redningshelikoptere har ledt efter de nødstedte søfolk i vandet.

En af helikopterne var udstyret med særligt infrarødt udstyr, som man kan bruge til at finde mennesker i aften- og nattemørket. Men eftersøgningen har været hæmmet af stærke vindstød, faldende temperaturer og bølger på op til tre meter.

Årsagen til skibsulykken er endnu ikke kendt. Kystvagten oplyser, at vejrforholdene var relativt gode.

Det 148 meter lange og 7787 ton tunge Baltic Ace havde lasten fuld af biler.

Skibet er ejet af det græske rederi Baltic Highway og var på vej fra belgiske Zeebrugge til Kotka i Finland. Corvus J havde kurs fra Grangemouth i Skotland mod den store havneby Antwerpen i Belgien.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip