Skoleskyder henrettede sin mor inden massakre

Den 20-årige Adam Lanza, der efter alt at dømme står bag fredagens massakre på børn og voksne i Connecticut, slog sin egen mor ihjel inden skoleskyderiet. Det rapporterer flere amerikanske medier.

En lokal politikilde siger ifølge nyhedsbureauet AP, at Adam Lanza dræbte sin mor i deres hjem, hvorefter han kørte til Sandy Hook Elementary School i Newtown i morens bil og gik bersærk i et klasselokale med flere skydevåben.

20 små børn og seks lærere mistede livet i skolemassakren i den amerikanske stat Connecticut, oplyser politiet i den amerikanske delstat.

Talsmand for delstatspolitiet i Connecticut, politiløjtnant Paul Vance, siger, at 18 børn er blevet dræbt inde i Sandy Hook Elementary School, og yderligere to er efterfølgende døde af skudsår.

Seks voksne på skolen blev dræbt, heriblandt inspektøren, inden gerningsmanden blev skudt - enten for egen hånd eller af politiet. Ifølge politiet er antallet af dræbte nået op på 27.

Kun meget få slap med livet i behold, hvilket tyder på, at der ikke var mange chancer for flugt, og at gerningsmanden var meget træfsikker.

Vance siger, at hovedparten af drabene, som begyndte klokken 09.30 lokal tid, fandt sted i en del af skolen i to klasselokaler.

Gerningsmanden var iklædt en militærvest og bevæbnet med mindst to pistoler. Han begyndte skyderierne i skolens børnehaveafdeling

Gerningsmanden gik amok i et klasselokale, hvor han dræbte sin mor, Nancy Lanza, som underviste på skolen Sandy Hook Elementry School. Mange af ofrene skal være hendes elever.

Den unge gerningsmand var klædt i militærvest og udstyret med op til flere våben, da han gik ind på skolen.

Der har været nogen forvirring om gerningsmandens identitet. Han blev først navngivet som den 24-årige Ryan Lanza.

Senere har politiet over for blandt andet tv-kanalen NBC oplyst, at gerningsmanden er Ryans bror, den 20-årige Adam Lanza, som havde sin brors id på sig, da han gik ind på skolen.

Broren til gerningsmanden er senere blevet anholdt af politiet.

Der har også været oplysninger fremme om, at gerningsmanden skulle have skudt sin far, Peter Lanza. Politiet sagde tidligere fredag, at en mand var fundet i en bolig i New Jersey fredag morgen.

En stærkt bevæget præsident Obama gav på et improviseret pressemøde i Det Hvide Hus udtryk for sin dybe sorg. Han beordrede alle flag på halv stang.

Af alle skoleskyderier i USA overgås fredagens kun af massakren i 2007 på Virginia Tech, hvor 32 blev dræbt.

Men det var drabet på de 15 elever på Columbine High School i 1999, der satte gang i diskussionen om en stramning af den liberale amerikanske våbenlov. Siden er der ikke sket noget på den front.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip