Skybrud skyld i olieudslip fra kendt glasværk

Nattens skybrud over Sydsjælland er skyld i et større olieudslip fra Holmegårds Glasværk.

Olien er løbet ud over virksomhedens grund og er skyllet videre ud i en nærliggende mose.

- Der er kommet 45 millimeter regn mellem klokken 4 og 5.30. Det har fået olien i nogle olietanke til at løbe over, fortæller beredskabsinspektør Thomas Halskov fra Næstved Brand og Redning til Ritzau.

Olieudslippet er så omfattende, at Beredskabsstyrelsen deltager i arbejdet. Styrelsen, som tidligere var kendt som Civilforsvaret, er rykket ud med et vagthold og seks køretøjer.

Thomas Halskov ved ikke, hvor stor en mængde det drejer sig om. Hans bedste bud lyder på "et par kubikmeter", hvilket svarer til flere tusind liter olie.

Der er tale om olie, som bliver anvendt i forbindelse med produktionen af genbrugsglas.

- Den olie, som ligger på selve grunden, er ikke noget stort problem. Det er den, som er rendt ud i mosen, som vi koncentrerer os om, siger Thomas Halskov.

For at holde styr på olien bruger brandvæsnet flydespærringer, som bliver lagt ud i mosen. Derudover bruger man såkaldte olieskimmere til at fjerne olien fra vandet.

Ifølge Thomas Halskov er Naturstyrelsen blevet tilkaldt for at vurdere situationen med hensyn til plante- og dyreliv i den fredede mose.

Det er anden dag i træk, at vejrliget sætter naturen på prøve. Tirsdag var det dog med modsat fortegn, da en kombination af tørke og en gnist fra en flishugger antændte en brand i Klosterhede Plantage i Vestjylland.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip