Små selvstændige får nu egen forening

Er du en lille frisør med få ansatte, kan det være vanskeligt at se sig selv, når Dansk Industri - DI eller Dansk Erhverv taler store virksomheders sag.

- Små selvstændige har det med gå under radaren. De udgør en væsentlig del af Danmarks økonomi og beskæftigelse. Derfor er der behov for nogen, der fokuseret taler deres sag, siger direktør i ASE, Karsten Mølgaard Jensen.

Den nye forening, ASE Selvstændige, vil blive et politisk talerør - men eventuelle medlemmer får også adgang til rådgivning om blandt andet inkasso, rekruttering og personalejura.

- En selvstændig frisør, grafiker eller it-programmør kan ikke trække på egne jurister eller HR-folk, og derfor kan det administrative blive meget tidskrævende og fjerne ressourcer fra kerneforretningen. Det giver behov for hjælp til disse ting, siger direktøren.

60 procent af Danmarks små selvstændige er i dag ikke tilknyttet en organisation, der kan tale deres sag.

A-kassen ASE har undersøgt behovet for en ny forening blandt deres 80.000 erhvervsdrivende medlemmer.

Ni ud af 10 bakker op om behovet for en organisation, der udtaler sig på små selvstændiges vegne.

Og seks ud af 10 af de små selvstændige er ikke repræsenteret af andre organisationer.

Det er virksomheder med op til ni ansatte, som ASE henvender sig til. Samlet beskæftiger de små virksomheder 570.000 personer, hvilket er mere end en fjerdedel af den samlede danske arbejdsstyrke.

/ritzau/

 

.

Dagens Gossip