Socialministeriet støtter frivillig julehjælp

En række landsdækkende frivillige organisationer får en hjælpende hånd til at gøre julen lidt mere glædelig for økonomisk trængte familier.

Socialministeriet giver sammen med satspuljepartierne et rygstød på 3,9 millioner kroner til organisationerne, der hvert år uddeler julehjælp til familier, der kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes.

- Der findes familier i vores samfund, der har meget lidt at leve for, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

- De familier har behov for en ekstra håndsrækning ved juletid, da de også skal have god mad og muligheden for at give deres børn en pakke.

Ministeren roser i samme åndedrag de mange frivillige, der gør en stor indsats for at gøre julen til en lykkelig tid for alle.

- De frivillige, der uddeler julehjælp gør en uundværlig indsats og i den forbindelse også en meget synlig forskel for økonomisk trængte familier, siger Karen Hækkerup.

Puljen på de 3,9 millioner kroner fordeles efter antallet af støttede familier i 2011. Samlet gav de landsdækkende organisationer sidste år julehjælp til 19.500 familier.

Frelsens Hær modtager 1,5 millioner kroner i år efter at have hjulpet 7800 familier i 2011. Dansk Folkehjælp får én million kroner. Sidste år ydede de julehjælp til 5150 familier.

De resterende 1,4 millioner kroner fordeles mellem Børnenes Kontor, Kirkens Korshær, Samvirkende Menighedsplejer, Dansk Røde Kors og Foreningen til Støtte for Mødre og Børn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip