Søvndal: Nordkoreas provokerer med raketten

Danmarks udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), er blandt de første efter Japan til at fordømme den affyring af en raket, som Nordkorea affyrede natten til onsdag dansk tid. Han er på officielt besøg i Kina. Han vil onsdag drøfte affyringen med en række kinesiske ledere

Knap en time efter nyheden om raketaffyringen siger Villy Søvndal til Ritzau:

- Dagens melding fra Nordkorea er dårligt og dybt bekymrende nyt. Det er en provokation, og klart i strid med talrige FN- resolutioner. Nordkorea vinder intet ved at fortsætte sin konfrontationspolitik.

Søvndal anbefaler styret i Nordkorea at bruge deres penge på andet end militære formål.

- I stedet for at spilde penge på missil- og atomprogrammer bør styret i Pyongyang forbedre levevilkårene for landets hårdtprøvede og undertrykte befolkning, siger han og fortsætter:

- Jeg vil gerne understrege vores solidaritet med vores strategiske partner Sydkorea, der har de nordkoreanske provokationer tættest inde på livet.

FN-sikkerhedsrådsresolutioner 1695, 1718 og 1874 forbyder Nordkorea at udvikle og besidde langtrækkende missilteknologi.

Villy Søvndal er onsdag på officielt besøg i Kina, hvor han vil drøfte den bekymrende udvikling i Nordkorea med en række kinesiske ledere.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip