Soldat i krig føder barn i base

En britisk soldat i frontlinjen i Afghanistan har få dage efter et angreb fra Taliban født på den Nato-base, hvor hun er udstationeret, oplyser det britiske forsvarsministerium.

Kvinden, som har født en dreng tirsdag i Camp Bastion i Helmand-provinsen, vidste ikke, at hun var gravid. Det usædvanlige fødsel er sket på den base, hvor også en del af de danske soldater, der er udstationeret i Afghanistan, befinder sig.

Både moren og barnet, der begge siges at have det godt, venter på, at der ankommer et særligt lægehold fra et sygehus i Oxford i det sydvestlige England, inden de flyves hjem.

- Vi kan bekræfte, at en kvindelig britisk soldat har født et drengebarn på Camp Bastions Felthospital 18. september. Både mor og barn befinder sig i en stabil tilstand på sygehuset og får den bedst mulige pleje, siger en talsmand for det britiske forsvarsministerium.

- Et specialiseret hold af fødselslæger er ved at blive sammensat og udsendt i løbet af de næste dage, så både mor og barn får de bedste betingelser på flyveturen hjem, tilføjer talsmanden.

Han siger, at forsvarsministeriet ikke var klar over, at den kvindelige soldat var gravid, da hun blev udsendt til Afghanistan.

- Det er ikke militærets politik at tillade kvindelige soldater at blive udstationeret på missioner, når de er gravide, understreger talsmanden.

Ifølge den britiske avis, Daily Mail, fandt kvinden, som siges at være fra Fiji-øerne, først ud af, at hun var gravid, da hun opsøgte læger, hvor hun klagede over kraftige mavesmerter. Kvinden fik da at vide, at hun var ved at føde.

Babyen blev født fem uger for tidligt, skriver avisen.

To amerikanske marineinfanterister blev dræbt, og der skete hidtil usete materielle ødelæggelser, da krigere bevæbnet med skydevåben, raketter og selvmordsbombeveste sidste fredag angreb Camp Bastion, hvor den britiske prins Harry også befinder sig.

 

Dagens Gossip