Sommeren rammer os i dag

Hvis du vil have brunet kroppen en sidste gang, inden efterårskulden sætter ind, skal du skynde dig at springe i sommertøjet.

Mandag blæser lun luft ind over landet, og det får temperaturerne til at stige.

- Vi skal have noget, der ligner en sommerdag, hvor vi får et varmt pust sydfra. Det bliver 20-25 grader i den østlige del af landet og lidt køligere i Jylland, hvor der kommer flere skyer og lidt småregn om eftermiddagen, siger vagtchef Mogens Rønnebek fra DMI.

Men efter en mandag med sol og varme skifter vejret allerede tirsdag over i en noget mere grå rille.

- Der kommer en markant koldfront med regn og byger, og det bliver ret så efterårsagtigt resten af ugen med noget køligere vejr, fortæller Mogens Rønnebek.

Tirsdag har varmen stadig lidt fat hos bornholmerne med temperaturer omkring 20 grader, men resten af landet må nøjes med 17-18 grader. Og resten af ugen skal danskerne ikke forvente meget mere end 15 grader i dagtimerne.

- Det bliver mest noget bygevejr med omkring fem millimeter hver dag, fortæller DMI's meteorolog.

Sammen med de køligere efterårstemperaturer frisker vinden også op fra vest, så det bliver en blæsende afslutning på ugen.

- Det ser ud til, at der kommer lidt mere rusk i det fredag. Der ligger en tropisk storm ude i Nordatlanten, som passerer nord for os, og det kan give noget kuling med godt med byger fredag og lørdag, siger Mogens Rønnebek.

Selvom det bliver en uge med gråvejr det meste af tiden, skal vi ikke afskrive endnu en varm dag i de kommende uger.

- Der kan sagtens komme sommer tilbage i september - det har vi set før, siger vagtchefen

 

Dagens Gossip