Statsledere synger fødselsdagssang for Helle

EU's stats- og regeringschefer har natten til fredag taget et kort afbræk fra diskussionerne om unionens fremtid på det igangværende EU-topmøde i Bruxelles ved at synge fødselsdagssang for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Sidder i møde i Det Europæiske Råd på syvende time. Stats- og regeringscheferne har lige sunget fødselsdagssang for mig, skriver Thorning på sin Facebook-side, hvor det trods den sene nattetime også vælter ind med lykønskninger til statsministeren.

De danske socialdemokraters leder, der fylder 46 år fredag, har ifølge Ritzaus oplysninger også fået en fødselsdagskage af sine EU-kolleger, der sang på engelsk for statsministeren, som med sin røde jakke lyser op i selskabet.

I forvejen har de 27 stats- og regeringschefer rundet deres arbejdsmiddag af med at spise en chokoladekage med appelsinsauce til dessert.

Det er anden gang på få dage, at de fleste EU-ledere er samlet, efter at 21 af dem i mandags overværede ceremonien på Oslo Rådhus, hvor EU fik tildelt Nobels fredspris for 2012.

- Vi begyndte ugen godt i Oslo. Lad os også afslutte den godt her i Bruxelles med et positivt resultat, sagde EU-præsident Herman Van Rompuy til stats- og regeringscheferne, da de torsdag aften satte sig til bords ved topmødet.

- Det værste ligger nu bag os, men der er selvfølgelig fortsat meget, der skal gøres, tilføjede han med henvisning til, at der allerede forud for topmødet forelå en aftale om et nyt, fælleseuropæisk banktilsyn, samt at en ny pose penge er på vej til Grækenland.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip