Stenrig pensionist får fornem hædersbevisning

Et hjerte af guld. Det er netop, hvad 95-årige Grethe Stief fra Hellerup har.

Den aldrende kvinde har valgt at donere fem millioner kroner til opførelse af tre skoler i Afghanistan, som sikrer unge kvinder adgang til videregående uddannelse.

Derudover har Grethe Stief bidraget med 250.000 kroner til etablering af uddannelsesfond, som giver fattige, men dygtige, unge kvinder adgang til universitetsuddannelse.

På den baggrund har Danske Folkehjælp valgt at tildele den aldrende dame 'Årets Folkehjælper', som er organisationens hædersbevisning.

Ceremonien fandt sted i går i Horsens.

- Efter sine donationer har hun nøje fulgt anvendelsen af midlerne og været stærkt optaget af, at de også har ført godt med sig, og at skole- og uddannelsesprojekterne faktisk er blevet gennemført. Samtidig er hun et fantastisk forbillede for alle - unge som gamle - der gerne vil gøre en forskel i verden, udtaler generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, i en pressemeddelelse.

Ved samme lejlighed udpegede organisationen også 38-årige Thomas E. Pedersen som ny formand for Dansk Folkehjælp. Han overtager posten fra Ib Jensen, som er organisationens længst siddende formand, der har siddet som formand i mere end to årtier.

 

Dagens Gossip