Stor astronaut-legender er død

Den berømte astronaut Scott Carpenter er død i en alder af 88. Han døde torsdag på et hospice i Colorado af komplikationer efter et hjerteanfald, fortæller hans hustru.

Da rumkapløbet var på sit højeste mellem USA og Sovjetunionen, blev Carpenter den anden amerikaner, som var i kredsløb om Jorden.

Han var reserve på rummissionen i 1962, hvor John Glenn blev den første amerikaner i rummet, og i maj samme år blev 37-årige Carpenter så selv sendt af sted, da han tog rumfartøjet Aurora 7 tre gange rundt om jorden.

En rejse, der varede mindre end fem timer, og en oplevelse, der blev hos amerikaneren resten af hans liv.

- Jeg husker stadig, hvor spændende det var at være deroppe. Jeg kunne godt lide følelsen af vægtløshed og udsigten til Jorden, fortalte den tidligere astronaut til et amerikansk universitetsmagasin sidste år.

Scott Carpenter blev berømt som astronaut, men brugte længere tid på havbunden end i verdensrummet.

I 1965 tilbragte han 30 dage på 62 meters dybde ud for Californiens kyst. Her boede og arbejdede han som en del af et undersøisk forskningsprojekt for den amerikanske flåde, som gik under navnet Sealab II.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip