Studerende dræbt på universitet

12 syriske studerende er blevet dræbt og adskillige er såret i forbindelse med flere bombeangreb på Damaskus Universitet torsdag.

Mortergranater landede angiveligt midt i de arkitektstuderendes kantine.

Det rapporterer statsligt syrisk tv, der ifølge nyhedsbureauet AFP skyder skylden på oprørsbevægelsen, der kæmper imod præsident Bashar al-Assads regime.

- Antallet af dræbte studerende på arkitekturfakultetet på Damaskus Universitet er steget til 12, lyder det fra den statslige tv-station, der beskylder "terrorister" - regimets ord for oprørere - for at stå bag angrebet.

På tv-billeder kan man se billeder af læger, der yder aktiv dødshjælp til mindst to unge mænd, og der ses blod på jorden i det, der ligner en udendørs kantine.

Oprørerne har i denne uge skruet op for brugen af mortergranater i hovedstaden.

Mindst fem personer - ud over de 12 torsdag - er blevet dræbt i sådanne angreb siden mandag.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder bekræfter torsdagens angreb.

- Flere mortergranater har ramt Baramkeh-området og arkitekturfakultetets bygninger, flere er døde, skriver observatoriet, der fra sin base i London indsamler rapporter fra aktivister og oprørere i det konfliktramte land.

Ifølge FN er mindst 70.000 mennesker omkommet under borgerkrigen i Syrien, og mere end en million mennesker er på flugt som følge af konflikten.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip