Tasmanske djævle sat fri i Zoo

Fra torsdag af bliver det igen muligt at se tasmanske djævle i København Zoo. Fire små pungdjævle bliver nemlig sat på fri fod i det nyrenoverede anlæg i København efter at have været i karantæne i godt en måned.

Dyrene er København Zoos anden gruppe pungdjævle. De oprindelige pungdjævle var en gave fra Tasmanien i anledning af prins Christians fødsel samt en kulturel gave til det danske folk. Kronprinsesse Mary er født og opvokset på den australske ø.

Den sidste djævel i gruppen døde i juli i år i en alder af syv år og uden at have fået unger. Pungdjævle lever typisk i seks-syv år.

Den tasmanske djævel tilhører en helt speciel gruppe af dyr, fortæller København Zoos videnskabelige direktør, Bengt Holst.

- Den kan være temmelig aggressiv, og selv om den kun er på størrelse med en lille bulldog, kan den kvase og spise knogler med sit stærke bid. Den tasmanske djævel lever udelukkende naturligt i Tasmanien og er stærkt truet på sine levesteder.

- Derfor er det en stor glæde for Zoo at være med til at bevare denne art, siger han i en pressemeddelelse.

København er den eneste zoo uden for Australien, hvor man kan opleve tasmanske djævle. Det er planen, at de to hanner og to hunner i København Zoo skal være startskuddet til en europæisk bestand af tasmanske pungdjævle.

 

 

Dagens Gossip