Thorning vil nå sociale mål uden pengebrug

Ni konkrete - og ifølge regeringen "markante" - mål for de mest udsatte grupper i Danmark.

Men dog ikke umiddelbart flere penge til den øgede indsat, der blandt andet skal barbere antallet af hjemløse og voldsramte kvinder ned samt antallet af tvangsfjernede børn, der får en uddannelse, op.

Regnestykket skal gå op ved at udbrede de bedste metoder fra de bedste kommuner, fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Det er ikke sikkert, at vi skal have nye penge. Vi bruger rigtig mange penge på dette område. Først og fremmest er det her ikke bare at hente nogle millioner det ene sted og give det til det andet.

- Det er i lige så høj grad at spørge, om det, vi gør nu, virker. Kan vi lære noget af dem, som gør det bedst, og sikre, at alle de mange, mange penge, vi bruger på det her rent faktisk kommer de mest udsatte borgere til gode.

- Det er vi ikke sikker på i dag, og nu forpligter vi os med disse 2020-mål, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge socialminister Annette Vilhelmsen (SF) bruger staten eksempelvis 14 milliarder kroner på udsatte børn og unge. Og de skal simpelthen udnyttes bedre.

- Det er altså rigtig mange penge. Vi må bare konstatere, at til trods for, at vi bruger 14 milliarder kroner, så er der for få af de her børn og unge, som klarer sig godt i folkeskolen, og der er for få, der senere får en ungdomsuddannelse, siger Vilhelmsen.

- Så der er mange penge i området. Men vi opfordrer til, at vi bliver meget bedre til at koordinere og tale sammen, så vi i fællesskab kan få disse mennesker væk fra kanten og ind i fællesskabet.

Spørgsmål: Så man bruger pengene forkert i dag i forhold til, hvordan man kunne bruge dem?

- Jeg kan bare konstatere, at der er for mange, som i dag simpelthen står på kanten af at være en væsentlig del af samfundet, siger Annette Vilhelmsen.

- Vi mener faktisk, at vi kan bruge økonomien bedre, siger hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip