Topløs tuneser frygter syre fra islamister

En ung tunesisk aktivist frygter for sit liv, efter at hun i forrige måned lagde topløse billeder af sig selv på internettet for at støtte kvinders rettigheder i det nordafrikanske land.

Kvinden, som anvender navnet Amina Tyler, udløste raseri og blev lagt for had i islamistiske kredse, da hun lagde to fotos af sig selv med ordene "Det er min krop" samt "Fuck jeres moral" malet hen over sine bryster.

Aktionen var også en hyldest til den ukrainske Femen-gruppe, der har gjort topløse protester til sit varemærke.

Kort tid efter forsvandt hun. Det skabte frygt for, at hun var anholdt eller udsat for et overgreb fra islamisters side. Det fik Femen-grupper over hele kloden, fra Paris og Berlin til Brasilien og Montreal, til at arrangere demonstrationer til støtte for den unge aktivist.

I et interview med den franske Canal Plus lørdag siger en tydeligvis træt Amina, at hun ikke føler sig i sikkerhed i Tunesien. Hun har modtaget flere dødstrusler og er telefonisk og via Facebook også blevet truet med syreangreb.

- Jeg er nødt til at forlade Tunesien. Jeg frygter for mit og min families liv. Der går mange rygter om, hvad salafisterne vil gøre ved mig, siger hun til tv-kanalen.

Efter de omdiskuterede billeder dukkede op, blev hun omgående hentet af sin familie. Hendes fætter tæskede hende og ødelagde hendes sim-kort.

Senere flyttede familien til et byhus tre timer fra hovedstaden Tunis og har forbudt hende at forlade huset.

Trods besværlighederne fortryder hun ikke, at hun viste sine bare bryster.

- Jeg vil støtte Femen, indtil jeg bliver 80 år, forsikrer hun.

Men hun fordømmer tre Femen-aktivisters afbrænding af et islamisk flag foran en moské i Paris torsdag. Hun er nervøs for at blive anklaget for at have opfordret til aktionen.

Kvinder i Tunesien regnes for at være blandt de frieste i den arabiske verden. Men de føler sig under pres fra det regerende islamistiske Ennahda-parti.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip