Trafikformand vil ned på 120 trafikdræbte

Kun 120 danskere skal miste livet i trafikken i 2020. Det er godt 60 personer færre trafikdræbte end i år.

Det siger Venstres trafikordfører Karsten Nonbo. Han er Trafiksikkerhedskommissionens formand og sætter et nyt og lavere måltal for trafikdræbte.

- Vi laver en ny, ambitiøs handleplan. I år 2020 - altså om otte år - skal vi ned på 120 dræbte. Vi skulle gerne ned på ti om måneden, som vi har været nede på i en enkelt måned i år. Så vi har sat nye, meget ambitiøse mål, siger Karsten Nonbo.

I år regner Vejdirektoratet med knap 180 trafikdræbte. Det markerer fjerde år med et fald i antallet af trafikdræbte. Antallet har ikke været så lavt, siden man i 1930 begyndte at registrere trafikulykker.

- Det er aldrig tilfredsstillende, når nogle bliver dræbt. Men det er tilfredsstillende, at vi ligger væsentlig under vort mål på 300 dræbte, som vi satte for ti år siden. Siden har vi nedjusteret tallet til 200, siger Karsten Nonbo.

I år er færre også kommet til skade i trafikken, og Vejdirektoratet anslår antallet til at være godt 3650 personer.

Der er færre trafikulykker, fordi de fleste danskere såvel fordømmer spritkørsel som fartbøller. Samtidig støtter danskerne sikkerhedsseler samt autostole til småbørn, siger han.

- Folk siger fra, når der bliver lavet noget ulovligt i trafikken. Det er heldigvis også ved at brede sig mod den sidste nye svøbe: At folk taler i mobiltelefon. Folk gider ikke være i en bil, hvor føreren taler i mobiltelefon til skade for sikkerheden, mener Karsten Nonbo.

Fodgængerne skærper også opmærksomheden. I år er næsten 30 fodgængere dræbt i trafikken, påpeger han.

- Det er meget ofte fodgængerne, som går eller løber med hovedet under armen og render ud foran det ene eller det andet, siger Karsten Nonbo.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip