Tragedie: 8-årig dreng skyder barnepasser efter spil

Bare få minutter efter at en otteårig dreng havde spillet et voldsrelateret computerspil, skød og dræbte han sin barnepasser.

Drabet skete i byen Slaughter i den amerikanske stat Louisiana, 160 kilometer nordvest for New Orleans.

Barnet blev efterfølgende overleveret til sine forældre, og han er ikke sigtet i forbindelse med drabet, som skete torsdag i sidste uge.

LÆS OGSÅ: 15-årig død af byldepest: Spiste grillet murmeldyr

Omstændighederne omkring drabet på Marie Smothers efterforskes fortsat, fortæller det lokale politi.

Drengen fortalte i første omgang til politiet, at han havde skudt Smothers ved et uheld, da han legede med et våben. Men den følgende efterforskning har fået politiet til at tro, at han skød kvinden i baghovedet med vilje, mens hun sad med ryggen til i stuen.

Politiet har ikke fundet noget motiv for skyderiet, men drengen spillede kort inden drabet computerspillet Grand Theft Auto IV.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Spillet er et "realistisk spil, som tidligere har været associeret med at opmuntre til vold, og det giver point at slå mennesker ihjel," siger politiet.

Take-Two Interactive siger i en udtalelse, at firmaet er chokeret over drabet og skriver videre, at hændelsen "yderligere understreger det akutte behov for, at USA tager hånd om problemet med tilgængelighed af farlige våben til folk, som helt åbenlyst ikke burde have adgang til dem."

Firmaet skriver, at mange uafhængige studier viser, at der ikke er nogen sammenhæng mellem computerspil og vold begået i den virkelige verden.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip