Triste studerende kæmper med ensomheden

Studielivet er andet end rusture, fredagsbarer, kagespisning i læsegruppen, sjov og glade dage. Det kan faktisk være det stik modsatte - ensomt.

I en ny undersøgelse foretaget af Dansk Magisterforening (DM) svarer 15 procent - svarende til hver syvende - af fagforbundets studerende medlemmer, at de "altid" eller "ofte" føler sig ensomme på studiet, skriver metroXpress.

Tælles de studerende med, der svarer "sommetider", er det i alt 43 procent, som er ensomme.

Formanden for DM, Ingrid Stage, kalder tallet "rigtig trist".

- Det skulle gerne give glæde og iver på livet at være studerende.

- Føler man sig ensom på studiet, yder man ikke det optimale, og jeg er også overbevist om, at det medvirker til frafald, eller at studiet trækker ud. Derfor er det et stort samfundsproblem, siger Ingrid Stage til metroXpress.

Ifølge undersøgelsen er risikoen for at være ensom større, hvis man har færre undervisningstimer og ikke deltager i for eksempel sociale arrangementer eller læsegrupper.

Netop humanister - som DM organiserer - har længe haft ry for at være de studerende med færrest timer, og Ingrid Stage frygter derfor også, at risikoen for ensomhed er større for dem. Hun opfordrer universiteterne til at tage affære.

- Der er tilsyneladende behov for, at universiteterne gør endnu mere for studiemiljøet og sikrer undervisning og rammer for socialt samvær. Et akademisk miljø indebærer, at man udveksler viden og diskuterer - det er svært at gøre alene, siger Ingrid Stage

En undersøgelse fra sidste år blandt Djøf-studerende - der læser blandt andet økonomi, jura og statskundskab - viste, at nogenlunde lige så mange af dem var ensomme.

18 procent var "enige" eller "meget enige" i, at de var ensomme på studiestedet.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip