TV-julekalender ødelagt af alkohol

Danmarks Radio er kommet til at ødelægge fornøjelsen ved at se julekalenderen Julestjerner for mindst 100.000 danske børn.

Nemlig de cirka 120.000 danske børn, som lever i familier med alkoholproblemer.

Det mener Henrik Appel Esbensen, der er landsleder for Tuba, som tilbyder terapi og rådgivning for unge, der er vokset op med alkoholiserede forældre.

- Jeg tror ikke, at Danmarks Radio bevidst har gjort noget for at genere nogen, men der er tale om en ret alvorlig mangel på situationsfornemmelse, siger han til Ritzau.

Det er figuren Vera, der ifølge Henrik Appel Esbensen er problemet.

Selv om den halvsnalrede grusgrevinde, der gerne vil have en lille en i ny og næ, for fleste formentlig både er sjov og hyggelig, så forholder det sig stik modsat for de mange børn, der forbinder alkohol med noget yderst ubehageligt, mener Henrik Appel Esbensen.

- Ud fra et børneperspektiv er det meget uklogt, at blande alkohol ind i en julekalender. Det gør jo ikke noget, at man tænker sig om, siger han.

Therese Egevald er vokset op sammen med en far, der drak for meget. Hun har helt mistet lysten til at se Julestjerner på grund af den alkoholiske grevinde.

- Selv om jeg er 20 år nu, får jeg det stadig dårligt, når jeg ser en voksen, der drikker alkohol - også på film. Alle de dårlige minder kommer op i mig, og jeg er bestemt ikke den eneste, siger hun til Ritzau.

Hvis nogen mener, at scenerne med alkohol kun er en lille ubetydelig detalje, så tager de helt fejl, mener hun.

- For børn af alkoholikere er alkohol aldrig en detalje. For os er julen noget, der bare skal overstås, fordi vi frygter, at vores forældre vil drikke endnu mere end normalt.

- Vi tænker hele tiden på, hvor meget de voksne drikker, og tæller flaskerne. Derfor er det brand ærgerligt, at også en julekalender i fjernsynet bliver ubehagelig at se på, siger hun.

- Jeg er virkelig overrasket over, at man ikke har haft mere omtanke, da man lavede Julestjerner, siger hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip