TV-show: Gaza-flygtning udløser gadejubel

Palæstinensere over hele Mellemøsten brød lørdag aften ud i jubel med fyrværkeri, høj musik og dans i gaderne, da deres 23-årige favorit Mohammed Assaf gik helt til tops i finalen af den arabiske udgave af tv-talentkonkurrencen Idol.

Den nykårede Idol-vinder voksede op i en flygtningelejr i Gazastriben, en af de fattigste og mest overbefolkede områder i verden, og den smilende og populære sanger er allerede blevet et symbol på national stolthed for palæstinenserne.

- Det her viser, at palæstinenserne ikke bare kæmper og slås, men vi glædes også og laver fantastisk kunst, siger den regeringsansatte Awas Najib, som så showet på storskærm ved præsidentpaladset i Ramallah på Vestbredden.

Finalen i Arab Idol blev afholdt i Beirut, Libanons hovedstad, og showet er blevet fulgt af millioner af mennesker i hele regionen.

- Denne sejr er en kilde til stolthed, og en sejr for vores folk på vejen mod at opnå drømmen om at etablere en uafhængig palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad, siger selvstyrepræsident Mahmoud Abbas.

Efter sejren er Mohammed Assaf blevet udnævnt af FN som den første ungdomsambassadør i palæstinensiske flygtningelejre.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip