Tvivl om regeringens stramme byggestop

Økonomer sår tvivl om regeringens begrundelse for at bremse byggeriet i kommunerne.

De tal, som regeringen bygger sin argumentation på, er nemlig så usikre, at der meget vel kan være luft til at lade kommunerne investere for flere milliarder kroner, end regeringen tillader, skriver Jyllands-Posten.

- Finansministeriets opgørelse tyder på, at der ikke er plads til en mere ekspansiv finanspolitik overhovedet. Vores tal peger i retning af, at der er lidt mere luft.

- Men der findes ikke en objektiv, korrekt opgørelse, siger økonomisk overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Landets borgmestre står klar til at bygge og renovere daginstitutioner, skoler og veje for 18 milliarder kroner.

Det vil skabe arbejdspladser i en krisetid, påpeger kommunale topfolk, som på grund af regeringens anlægsloft kun må bruge 16 milliarder kroner.

Jyllands-Posten har tidligere talt med en lang række borgmestre, og de er alle stærkt kritiske over for anlægsloftet. Opråbet kommer fra hele landet og fra alle sider af det politiske spektrum.

Også tidligere økonomisk vismand Torben M. Andersen vurderer, at regeringens skøn er usikre og handler "mere om politik end om økonomi", skriver Jyllands-Posten.

Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser, at kommunerne får to milliarder kroner ekstra.

- Vi er gået så langt, som vi overhovedet vurderer, at det er forsvarligt. Der er ikke rum til at efterleve det krav, der rejses, siger ministeren til avisen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip