Uffe Elbæk trues på livet i juletræssag

Kulturminister Uffe Elbæk (R) har fået mordtrusler, efter at han har udtalt, at traditioner er til debat og forhandling i forbindelse med striden om et juletræ i bebyggelsen Egedalsvænge i Kokkedal i Nordsjælland.

Det fortæller kulturministeren under et åbent samråd i Folketingets Kulturudvalg om den såkaldte juletræssag.

- Jeg har selv på min egen Facebook fået mordtrusler, fordi jeg har sagt det, jeg har sagt. Jeg synes, det er dybt ubehageligt, siger Uffe Elbæk.

Han mener, at "yderfløjene" har været medvirkende til at forstørre striden om det manglende juletræ i Kokkedal.

- Hvis man kunne skrue filmen tilbage, ville jeg have håbet, at den her sag ikke havde fået et så følelsesmæssigt dramatisk forløb.

- Alle har en aktie i at overveje, om det her ikke kunne have været diskuteret på en anden måde. Det er endt et rigtig kedeligt sted, siger Uffe Elbæk.

Trods hård kritik under samrådet fra en række medlemmer af Dansk Folkeparti og Venstres Michael Aastrup Jensen, så holder Uffe Elbæk fast i, at Folketinget og han selv som minister ikke skal blande sig i juletræssagen.

- Jeg synes, julen er en dejlig tradition.

- Men det ændrer ikke ved, at jeg ikke mener, at Folketinget skal blande sig i en beslutning, der er truffet på et lavere demokratisk niveau i bestyrelsen i en boligforening, siger Uffe Elbæk.

 

 

Dagens Gossip