Vejle fyrer træneren - chefen tager over

1. divisionsklubben Vejle Boldklub Kolding, der ellers er på kurs mod Superligaen, har valgt at fyre træner Nicolai Wael.

Han bliver erstattet af klubbens direktør, Kim Brink, som overtager hvervet i resten af sæsonen.

- Vi har foretaget en grundig evaluering generelt og set på, hvordan vi kan styrke os maksimalt til et forår, hvor målet er oprykning til Superligaen.

- På den baggrund har VBK valgt at fritstille cheftræner Nicolai Wael, siger sportschef Mads Bro Hansen i en pressemeddelelse.

- Kim Brink er en kapacitet i fodbolddanmark og kommer med både stor sportslig indsigt og den fornødne erfaring til at guide os igennem en svær oprykningskamp, siger formand Lars Skou.

Kim Brink har tidligere været træner og sportsdirektør hos OB, og han har i tre omgange varetaget jobbet som cheftræner i FC København.

Vejle Boldklub Kolding forsøger at vende tilbage til Superligaen og overvintrer på andenpladsen i den næstbedste række.

Ligaen er dog meget tæt, og Vejle Boldklub Koldings pointhøst på 32 point i 19 kampe har ikke været nok til at overbevise klubbens ledelse om, at Nicolai Wael var den rette til at føre holdet til oprykning.

Vejle Boldklub Kolding har samtidig en anstrengt økonomi, og for nylig opsagde klubben kontrakterne med mange ledende medarbejdere, herunder både Nicolai Wael og Kim Brink, med udgangen af maj.

Klubben ville dog genansætte medarbejderne, hvis oprykningen til Superligaen skulle lykkes.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip