Venstre: Vi slipper ikke for kasernelukninger

Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen er tilfreds med, at værnepligten bliver bevaret i nyt forsvarsforlig.

Til gengæld advarer han om, at der vil komme kasernelukninger, efter at regeringen er blevet enig med alle Folketingets partier minus Enhedslisten om et nyt forsvarsforlig.

- Når man skal spare 15 procent på forsvarets budget, skal der lukkes kaserner, siger Troels Lund Poulsen.

Til gengæld har det stor betydning for Venstre, at værnepligten kun bliver skåret med 800 mand frem for at blive suspenderet, som regeringen egentlig havde lagt op til.

- Venstre vil fastholde værnepligten, da den er udtryk for et bredt folkeligt engagement i dansk forsvarspolitik.

- Det er vigtigt, at forsvaret er solidt forankret i det danske samfund, og det sikrer vi netop gennem værnepligten, siger Troels Lund Poulsen.

Aftalen betyder desuden, at forsvaret nu skal effektiviseres. Konkret betyder det, at forsvarsudgifterne reduceres med 2,5 milliarder kroner i 2015, med 2,6 milliarder kroner i 2016 og med 2,7 milliarder kroner i 2017.

Effektiviseringerne får dog ikke betydning for forsvarets operative kapacitet, siger Troels Lund Poulsen.

Dermed kan Danmark stadigvæk deltage i langvarige indsatser i FN og Nato.

- Det er vi naturligvis meget tilfredse med. Det har været magtpåliggende for Venstre, at forsvaret trods effektiviseringer bevarer sin operative kapacitet såvel nationalt som internationalt.

- Vi lægger særlig vægt på, at det er blevet skrevet ind i aftalen, at det også i fremtiden skal være muligt at opstille bidrag til længerevarende operationer, siger Troels Lund Poulsen.

Aftalen lægger samtidig op til at styrke indsatsen over for soldater med posttraumatisk stresslidelse og andre psykiske skader.

- Det er vigtigt, at traumatiserende oplevelser ikke blot afskrives efter seks måneder, men at vi bliver ved med at tage vores soldater og deres eventuelle psykiske problemer alvorligt, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip