Venstre vil ikke lukke fængselsaftale

Regeringens håb om at lukke flerårsaftalen for Kriminalforsorgen i denne weekend har ingen knage at hænge på, hvis ikke Venstre får et klart svar på, om man er inde i varmen eller ude i kulden i forbindelse med en samlet finanslov.

Det siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, forud for søndagens forhandlinger i Justitsministeriet om fængselsvæsnets fremtid.

- Vi har sendt det klare signal til regeringen, at vi er nødt til at få nogle sammenhængende forhandlinger. Hvis vi skal bære en finanslov, kan vi ikke sidde ude til decentrale forhandlinger og nikke ja til den ene regning til danskerne efter den anden, siger Peter Christensen.

- I sidste uge var det arbejdsgiverne, der måtte til lommerne, så var det de hørehæmmede, og nu er det altså så dem, der skal til tandlægen, påpeger han.

Det sker med henvisning til, at regeringen vil finansiere sine planer om 200 flere fængselspladser, flere fodlænker og et mere håndfast greb om indespærrede rockere ved at gøre det dyrere at gå til tandlæge.

Hvis regeringen vælger at lave flerårsaftalen uden om Venstre - inklusiv den dyrere tandlægeregning - så bliver der blot lagt til prisen til de samlede finanslovforhandlinger, siger Peter Christensen.

- Vi mener godt, at vi kunne nå hinanden. Men hvis regeringen insisterer på, at det skal være en højere tandlægeregning, der skal finansiere aftalen, og at de smider os ud, så bliver det noget sværere at lave en samlet finanslov, understreger han.

Fredag understregede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ligeledes, at Venstre ikke vil lukke delaftaler i finansloven, der pålægger erhvervslivet nye byrder, før finansminister Bjarne Corydon (S) har meldt ud, om regeringen ønsker at indgå en samlet finanslovaftale med Venstre.

 

Dagens Gossip