Vestager: Folk skal arbejde, ikke forsørges

Regeringen vil have flere danskere i arbejde, så de ikke skal forsørges af de offentlige kasser.

Det siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på baggrund af nye tal, som viser, at der kun i tre af landets 98 kommuner er et flertal af borgere i arbejde.

- Det er grunden til, at vi i regeringen mener, at flere skal i arbejde og færre skal på forsørgelse. Det vil styrke vores velfærdssamfund, ligesom det vil styrke økonomien, siger Margrethe Vestager.

Derfor vil regeringen gøre det lettere at oprette private arbejdspladser. Desuden skal det kunne betale sig at gå på arbejde, siger hun.

- Det er skattereformen et godt eksempel på. Vi sørgede for et meget højt fradrag for enlige forsørgere og højere fradrag for mennesker, som netop kommer fra en overførsel og tager et job, som har en måske ikke så prangende løn, siger Margrethe Vestager.

Økonomi- og indenrigsministeren mener ikke, at kommunerne træder for hårdt på bremsen for at slippe for statslige sanktioner.

- Nej, for kommunerne bliver dygtigere til at lægge budgetter, siger hun.

Hun gav forleden kommunerne lov at flytte to milliarder kroner fra driften til at investere i anlæg.

- Kommunerne bygger for 18 milliarder (kroner) med det seneste swap (skift) af penge, de ikke ville bruge på drift, til anlæg. Det er immervæk noget. Samlet set bygger vi mere i den offentlige sektor end i 30 år, siger Margrethe Vestager.

Tænketanken Ceveas forslag om at øge investeringerne med et råderum på ni milliarder kroner giver hun ikke meget for:

- Det er meget klogt at gøre, som vi har lovet danskerne: At sørge for orden i dansk økonomi. Tilliden omsættes til lave renter. Det holder rigtig mange mennesker i beskæftigelse.

- Jeg har ikke lyst til at eksperimentere med tilliden til dansk økonomi, siger hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip