Vildt fund i Kina: Kæmpepalads opdaget

Kina har udgravet ruinerne af et gammelt palads tæt på landets første kejsers grav. Han er i forvejen kendt for sine mandsstore soldater, udført i keramik, oplyser statsmedier lørdag.

Opdagelsen er den seneste ved mausoleet, som er mere end 2000 år gammelt og blev et af de største arkæologiske fund i nyere tid efter at en bonde, der i 1974 var i færd med at udgrave en brønd, faldt over de store mængder lerkrigere.

Paladset er det største kompleks, der er fundet på gravpladsen, skriver nyhedsbureauet Xinhua og citerer Sun Weigang, en forsker ved det arkæologiske institut i den nordlige provins Shaanxi-provins, hvor fundet er gjort.

Qin Shihuang, en regent i Qin-dynastiet (221-207 før vor tidsregning), stod bag Kinas forening og erklærede sig selv dets første kejser.

På grundlag af dets grundmure menes paladset at have strakt sig over et areal på 690 gange 250 meter, hvilket næsten er en fjerdedel af Beijings ikoniske Forbudte By, skriver Xinhua, der citerer Sun.

Den forbudte by, der ligger midt i hovedstaden, fungerede som et regeringshovedkvarter for Ming- og Qing-dynastierne fra det 14. frem til det tidlige 20. århundrede.

Paladset ved gravpladsen viser kejser Qin Shihuangs ønske om fortsat at leve i kejserlig pomp og pragt, selv efter døden, siger Sun.

Kejseren beordrede fremstillingen af keramiksoldaterne, som omringer mausoleet, i håb om, at de ville følge ham ind i det hinsides efter hans død.

Op mod 6000 menes at befinde sig i den største af tre grave på stedet ifølge FN's undervisnings-, videnskabs- og kulturorganisation, Unesco, som ophøjede lerhæren til et verdenskulturarvssted i 1987.

Arkæologer har afdækket 110 nye krigere i juni i år sammen med 12 keramikheste, dele af hestevogne, våben og værktøjer, som led i et treårigt projekt.

Kilde: AFP

 

 

Dagens Gossip