Wozniacki vinder på tyskers mange fejl

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki er klar til anden runde af årets første grand slam, Australian Open, efter en sejr over Sabine Lisicki på 2-6, 6-3, 6-3.

Den stærke tysker, der lige som Wozniacki har polske rødder, har tidligere givet danskeren problemer, og derfor var det en særdeles vigtig sejr.

Det stod tidligt klart, at selvom de to piger på afstand kunne ligne hinanden med deres flettede blonde hår og gule og hvide tenniskjoler, så var der tale om vidt forskellige spillere.

Lisicki med en giftig serv og generelt stor styrke i hendes slag - og Wozniacki der alt for let kunne straffes for en for en blød andenserv med en skarp returnering fra Lisicki. Tyskeren slog 45 vinderslag, mens danskeren havde 13 vindere i kampen.

Lisickis kanon var dog en løs en af slagsen, der ofte endte både i nettet og på den forkerte side af baglinjen. Tyskeren nåede op på svimlende 57 uprovokerede fejl mod danskerens otte.

Mens Wozniacki fik en nervøs start på kampen, demonstrerede tyskeren allerede tidligt sin styrke og brød danskeren i første parti. Wozniacki svarede dog igen og brød tilbage til stillingen 1-1, men tyskeren bragede af sted og tog sættet 6-2.

Wozniacki havde styr på andet sæt, hvor hun nåede frem til stillingen 4-0, før det lykkedes Lisicki at bryde tilbage til 4-1.

Selvom tyskeren også tog det efterfølgende parti, kæmpede Wozniacki videre under tilråb fra publikum - heriblandt danskere, der råbte "Kom så Wozniacki". Efter fordele til både Wozniacki og Lisicki slog danskeren et es - og andet sæt var hjemme.

Efter pausen kom tyskeren tilbage med fuld styrke og tog de første tre partier til 3-0, men så fik danskeren gang i sit spil igen, mens endnu flere af tyskerens slag endte i nettet.

Ved stillingen 3-3 i havde danskeren mulighed for at bringe sig foran for første gang i sættet, og symptomatisk for tyskerens spil endte hendes forhånd langt ude over baglinjen i hendes uprovokerede fejl nummer 50. Wozniacki kunne dermed tage partiet til stillingen 4-3.

Det parti blev afgørende for Wozniacki, der vandt de resterende partier og endte med at have tre matchbolde i Lisickis serv.

Lisicki overlevede den første, men ved anden matchbold endte Lisickis bold igen-igen i nettet - og Wozniacki kunne tage sejren efter en time og 46 minutters spil.

De to har nu mødt hinanden fire gange, og sejrene har de fordelt ligeligt. Sidst de to mødtes var i juni 2009 ved Wimbledon, og her vandt Lisicki i to sæt.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip