Wozzy: Mest trygt med farmand som træner

Når Caroline Wozniacki klokken 01.00 natten til tirsdag træder ind på banen ved Australian Open, så er forberedelserne stort set udelukkende foretaget sammen med hendes trænerfar, Piotr Wozniacki.

Og sådan skal det også være fremover, siger tennisspilleren, der møder tyske Sabine Lisicki i sin første kamp i Melbourne.

- Jeg synes, det er rart bare at have ro rundt omkring mig, og vide hvem ens team er. Jeg ved hvem, jeg har rundt omkring mig, og det er det, der passer mig bedst i øjeblikket, siger Caroline Wozniacki til Ritzau.

- Og det er den måde, jeg godt kunne tænke mig, at det skal være i fremtiden også, tilføjer hun.

Sidste år afprøvede hun to trænere - først Ricardo Sanchez og så Thomas Johansson - efter at flere eksperter havde peget på, at danskeren havde brug for hjælp udefra for at løfte sit spil.

- Min far ville på nogle tidspunkter gerne træde lidt tilbage og tage det lidt med ro, og så tænkte jeg, at jeg ville prøve noget nyt, siger Wozniacki om samarbejdet med de to trænere.

- Men det har ikke fungeret på den måde, som jeg gerne ville, så jeg er bare gået tilbage til det gamle, kan man sige, siger hun.

På træningsbanen i Melbourne har hun særligt arbejdet med returneringerne frem mod mødet med den hårdt servende tysker. Her har hun og Piotr Wozniacki fået assistance fra Adidas-træner Sven Groeneveld, som hun har samarbejdet med gennem længere tid.

- Det fungerer godt med ham og min far, og han kommer med nogle små input hist og her, som kan hjælpe, og han vil ikke rykke rundt på mit spil. Han vil bare gerne hjælpe med et par små fif, siger den 22-årige dansker.

Særligt ved grand slam-turneringerne har hun det bedst med sin faste team omkring sig.

- Det er vigtigt, at det er trygt og godt, og at man har ro rundt om sig - også når man ikke er på banen, konstaterer hun.

Sabine Lisicki, der ligesom Wozniacki har polske forældre, har vundet to ud af tre indbyrdes kampe.

Wozniacki vandt den første kamp mellem de to tilbage i 2008 i netop Australian Open.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip