Har du problemer med barberknopper? Her er 10 effektive metoder, der kan hjælpe

Foto: Shutterstock

Barberknopper ser ikke behagelige ud, men hvad værre er; de kan forårsage alvorlige problemer, når de bliver inficerede. Du kan opleve alvorlige smerter og udvikle andre hudproblemer over tid.

Derfor er du nødt til at lære, hvordan du slipper  af med barberknopper, når du fjerner uønsket hår. Du kan faktisk prøve mange tips, der forhindrer barberknopper, især i bikiniområdet, hvilket er ret følsomt.

Naturlige midler til at slippe af med barberknopper

Selv om det ikke altid er muligt helt at undgå barberknopper, så kan du helt sikkert finde metoder, der forebygger alvorlige problemer. Desuden findes der midler til at hjælpe med at behandle knopperne og få irritationsfri hud. Her er et par muligheder, du kan overveje:

1. Aloe Vera

Du kan bruge aloe vera gel til hurtigt at behandle barberknopper med. Det giver din hud fugtighed og fremskynder helingsprocessen. Det hjælper også ved at lindre den brændende fornemmelse, der normalt er forbundet med barberknopper.

Brugsanvisning: Træk gelen ud af et frisk aloe vera blad og læg det direkte på din irriterede hud. Lad det sidde der i flere minutter og vask derefter området med koldt vand. Gør det øjeblikkeligt, når du er færdig med barberingen. Gentag tre gange om dagen i en uge for at få gode resultater.

2. Varme og kolde omslag

For at lindre den brændende fornemmelse forårsaget af barberknopper, kan du anvende et kold omslag til det berørte område. Det lammer området og reducerer smertefølelsen. Sørg for at anvende det kort efter barberingen for at undgå at få baberknopper I det hele taget.

Men hvis du udvikler barberknopper, der kløer meget, så kan du have glæde af et  varmt omslag. Du kan også bruge et varmt omslag til at behandle indgroet hår. Blødgør blot en ren klud i varmt vand, vrid kluden, og læg denover det berørte område for at få lindring.

3. Natron

Mange mennesker spørger, hvordan man slipper af med barberknopper, og det interessante er at alle nødvendige ingredienser allerede findes i de flestes køkkener. Natron har vist sig at være effektiv mod barberknopper, fordi det har antiinflammatoriske egenskaber, der beroliger din irriterede hud. Det hjælper også med at genoprette pH-balancen i din hud, hvilket forebygger yderligere komplikationer.

Brugsanvisning: Tilsæt 1 spsk. natron til 1 kop vand. Bland det godt. Tag nu et stykke bomuldsvat, opblød det i opløsningen og læg det over dit berørte område. Bare lad det være der i 5 minutter, og vask derefter området med koldt vand. Udfør det et par gange om dagen, indtil du får lidt lindring.

4. Tetræsolie

Tetræsolie har nogle fantastiske medicinske egenskaber og er ekstremt effektivt mod hudrelaterede problemer. Det har antiseptiske, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, hvilket gør det egnet til behandling af barberknopper. Det lindrer din irriterede hud og forebygger infektioner på samme tid.

Brugsanvisning: Tag lidt tetræsolie og tynd det op med vand. Påfør blandingen på det berørte område og lad det sidde der i 10 minutter. Vask området med lunkent vand. Gør det to gange om dagen for at få gode resultater.

5. Honning

Du kan bruge honning, hvis dine barberknopper er blevet betændte. Det har kraftige antibakterielle egenskaber og rydder infektionen på ingen tid. Brug af tetræsolie kan også hjælpe med at nedsætte hævelsen.

Brugsanvisning: Tag lidt honning og påfør den direkte på den betændte hud. Lad det lufttørre, før du vasker området med koldt vand.

6. Destilleret eddike

Når det handler om at slippe af med barberknopper, så kan du bruge æblecidereddike eller hvid eddike. Det ikke bare reducerer betændelse og hævelse, men det hjælper også med at fremme helbredelsen. Det gendanner også pH-balancen i din hud, hvilket forebygger infektioner.

Brugsanvisning: Hæld lidt rå æblecidereddike op i en skål, opblød lidt bomuldsvat i det og læg vattet på den berørte hud. Sørg for, at området er dækket af æblecidereddike. Du kan opleve en stikkende fornemmelse, men det er helt normalt.

7. Majsstivelse 

Hvis du har barberknopper I ansigtet, så kan du altid regne med majsstivelse.

Brugsanvisning: Lav en blød creme ved at tilsætte lidt majsstivelsespulver til vand. Påfør det på dit ansigt efter barbering og lad det sidde der i en halv time. Vask derefter området med koldt vand. Gør det et par gange om dagen for at få gode resultater.

8. Teposer

Du kan  behandle dine barberknopper med teposer. De virker rent faktisk som et varmt omslag og kan reducere hævelse og kløe. Både grøn og sort te indeholder tanninsyre og antioxidanter, der hjælper din krop med at bekæmpe betændelse og helbrede området hurtigt.

Brugsanvisning: Put en tepose et glas vand og hælde kogende vand over den. Tag teposen ud af glasset efter et lille stykke tid og læg den over dit berørte område for at få lindring. Du bør bruge dette middel mindst to gange om ugen for gode resultater.

9. Agurk

Vil du gerne vide, hvordan du får bugt med barberknopper? En rigtig god måde at lindre din irriterede hud på er at bruge agurker. Agurk har beroligende og hydratiserende egenskaber, der viser sig yderst gavnligt for din irriterede hud. Det virker også, fordi det indeholder vitamin K og vitamin C, der hjælper med at lindre irritation.

Brugsanvisning: Placer friskskårne agurkeskiver i køleskabet en halv times tid. Gnid dem derefter over dit berørte hudområde i ca. 10 minutter. Fortsæt indtil du mærker en forbedring.

10. Sukkerskrub

Kombinationen af sukker og kokosnød kan hjælpe med at eksfoliere din hud og reducere virkningerne af barberknopper. Blandingen har vist sig yderst effektiv, hvis du har visse hudforhold, der gør din hud mere tilbøjelig til at udvikle voks- eller barberknopper.

Brugsanvisning: Miks 2 spsk. sukker, 1 spsk. rå nektar og 4 spsk. kokosolie. Bland godt og påfør det på din berørte hud. Lad det sidde i et par minutter, og vask det derefter med koldt vand

 

Dagens Gossip