Hvorfor er jeg altid liderlig? Her er 12 årsager og hvad du kan gøre

webmaster

359 uger siden

|

22/08/2017
Sundhed
Hvorfor er jeg altid liderlig
Foto: Shutterstock
Det er helt naturligt for nogle mennesker at have en relativ stærk sexlyst. Nogle gange kan du have øget sexdrive på grund af hormonelle og fysiske ændringer.

Dagens topnyheder

Du kan endda føle dig seksuelt ophidset, når du er i et nyt forhold. Der er dog tilfælde, hvor øget sexdrive indikerer et psykologisk og endda et fysisk problem. Det er der, det begynder at forstyrre dit daglige liv. Fortsæt med at læse for at kende årsagerne til din stærke libido.

Hvorfor er jeg altid liderlig?

Nogle mennesker har en større sexdrive og oplever, at det er svært at kontrollere den. Du kan ende op med at fæle dig liderlig hele tiden, hvis du lider af én af de følgende tilstande:

1. Bipolar lidelse

Denne tilstand er karakteriseret af ekstreme humørsvingninger -  fra depressionerne i kulkælderen til maniens højder. Hyper seksualitet er ofte et symptom på bipolar lidelse. Denne psykiske sygdom kan behandles.

2. Demens

Din overaktive sexdrive kan skyldes demens. Forskning viser, at personer med demens kan udvise upassende seksuel adfærd, såsom onanering, obskønitet eller at blotte sig selv. Det påvirker både mænd og kvinder og er normalt almindeligt hos personer med svær demens.

3. PGAD (Persistent Genital Arousal Disorder)

Kvinder med denne tilstand befinder sig altid i en tilstand af seksuel ophidselse og kan ikke finde lindring, selv efter at have fået orgasme. Følelsen kan vare fra dage til uger. Flere behandlingsmuligheder er nu tilgængelige, herunder hormonbehandling, antidepressiva, adfærdsterapi og anæstetiserende geler.

4. Rabies (hundegalskab) 

Der er episoder, hvor kvinder er rapporteret at have et overaktivt sexdrive, fordi de havde rabies. Eksperter mener, at det sker, fordi viruset inficere hjernen og få patienten til at udvise en seksuelt uhensigtsmæssig adfærd. Det er derfor vigtigt at søge lægehjælp straks, hvis du bliver bidt af et dyr.

5. Klüver-Bucy syndrom

Hvorfor er jeg altid liderlig? Svaret kan være, at du har Klüver-Bucy syndrom, en sjælden tilstand som følge af hjerneskade. Et af symptomerne på denne neurobehaviorale tilstan er upassende seksuel adfærd. Andre symptomer omfatter følelsesmæssig sløvhed, kortvarigt hukommelsestab og visuel agnosi (vanskeligt ved at genkende folks ansigter).

6. Sexafhængighed 

Du kan have et øget sexdrive, fordi du har hypersexuel lidelse eller sexafhængighed. Du har måske denne lidelse, hvis du har oplevet intense seksuelle fantasier, seksuel adfærd og en stærk seksuel trang i de sidste seks måneder. Du kan også engagere dig i dine seksuelle fantasier og lyster konstant, som en reaktion på depression, angst, irritabilitet og kedsomhed. Hvis du engagerer dig i seksuelle aktiviteter, som reaktion på stressende begivenheder og ikke magter at kontrollere dine seksuelle lyster, trods al din indsats, så har du sandsynligvis hypersexuel lidelse.

7. Hyperadrenalisme

Du udvikler denne tilstand, når din krop producerer en øget mængde adrenalhormon. Kortikosteroider og mange andre lægemidler, herunder epinephrin, kan forårsage denne tilstand. En kvinde kan have hyperadrenalisme, hvis hun har forøget vækst af kropshår og ansigtshår med hårtab i hovedbunden.

8. Pankreatisk endokrin tumor

En kvinde kan have en høj libido på grund af en sjælden tilstand, der kaldes pankreatisk endokrin tumor. En tumor i bugspytkirtlen kan føre til overdreven udskillelse af insulin, glucagoner og somaotatin, hvilket igen kan gøre en kvinde mere seksuel aktiv.

9. Narkotika og alkoholmisbrug

Nogle kvinder oplever en høj libido fordi de misbruger alkohol og narkotika. Du kan rette op på dette problem ved hjælp af en terapeut. Se din læge tidligt for en ordentlig diagnose og en passende behandling.

10. Graviditet

Ændringen i hormonerne under graviditeten kan få en kvinde til at få et højt sexdrive. Dine bryster bliver større under graviditeten, og vulvaen vil svulme op på grund af en stor blodgennemstrømning til området. Dette får dig til at føle dig mere begejstret under seksuel intimitet og får dig ofte til at ville have mere. Det er normalt helt almindeligt at have et højt sexdrive i løbet af første trimester, og det bliver ret normalt, efterhånden som graviditeten skrider frem.

11. Overgangsalder eller menstruationscyklus 

Nogle kvinder begynder at føle sig kåde hele tiden i overgangsalderen. Dette sker på grund af nedsat funktion af æggestokkene. Binyrerne tager ansvar for tingene og producerer ofte mere testosteron, hvilket fører til øget libido hos kvinder. Testosteron er ansvarlig for at stimulere områder af hjernen, der er forbundet med kvinders lubrikation.

12. Andre årsager

Ud over disse årsager kan der være nogle andre svar på dit spørgsmål; "hvorfor er jeg altid liderlig". For eksempel kan et barn, der har oplevet seksuelt misbrug, begynde at onanere, selv før puberteten er startet. Nogle fødevarer, du spiser, kan føre til øget libido. Flere kemikalier, herunder pesticider og DDT i særdeleshed, kan forblive i din krops fedtceller og føre til hormonel ubalance. Desuden kan du opleve et højt sexdrive på grund af angst, fordi du kan bruge sex som en måde at trøste dig selv på – psykologisk.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg altid er liderlig?

Hvis dit sexdrive forstyrrer dit daglige liv, så bliver det måske nødvendigt at tale med en læge og finde ud af, om du har et medicinsk problem. Din læge kan normalt identificere den bagvedliggende årsag til dit høje sexdreive. Her er nogle måder at styre din stærke libido på:

1. Du bør måske overveje at tage østrogen for at reducere effekten af testosteron, der får dig til at føle dig liderlig.

2. Du kan deltage i energibrændende øvelser som løb, dans og andre fysiske aktiviteter for at kontrollere seksuelle tanker.

3. Du kan muligvis reducere dit sexdrive ved at være mere opmærksom på ting, der interesserer dig eller dæmper dig ned. Medicin, yoga og åndedrætsøvelser virker utroligt godt på at reducere hyperaktiv sexdrive.

4. Du kan overveje at tage anti-androgener eller testosteronblokkere, der afholder androgenreceptorer fra at finde receptorer i din krop. Sørg for at holde fast i den dosis, din læge har anbefalet.

5. Hvis problemet "hvorfor er jeg altid liderlig" stadig ikke kan løses, efter du har forsøgt  ovennævnte foranstaltninger, så kan du overveje at få fjernet æggestokkene. Kontakt din læge og spørg om risikofaktorer ved operationen