Norsk læge: Mørk chokolade bør regnes som grøntsag

Skrevet af Janni Hansen

9 år siden

|

10/02/2015
Nu kan du gå all in på at spise mørk chokolade og samtidig forbedre dit immunforsvar mod virus og alvorlige sygdomme. Faktisk bør mørk chokolade være på listen over sunde gøntsager, mener norsk læge.

Dagens topnyheder

Du ved, at du skal holde dig for munden, når du hoster og huske at vaske hænder for at undgår at blive smittet med en virus. Men du kan faktisk også spise dig til et bedre immunforsvar.

Og vi har en god nyhed: Mørk chokolade med ca. 80% kakaoindhold er en af de største boostere af immunforsvaret.

- Mørk chokolade er sundt og styrker dit immunforsvar og bør faktisk regnes som en grøntsag, siger den norske læge og forfatter Berit Nordstrand til Klikk.no.

Læs også: Hele verden hylder Nutella'en i en dag: 8 ting du ikke vidste om det populære smørepålæg

Ifølge Berit Nordstrand kan du blandt også spise dig til et immunforsvar, der beskytter dig bedre mod alvorlige sygdomme som kræft.

Det er ikke dog ikke kun mørk chokolade, som hjælper din krop.

Du bør spise masser af fiberrige grøntsager, bær og bruge friske krydderurter.

- Det er en god ide at vælge bitre grøntsager fremfor de søde, fordi bitterheden kommer fra planternes immunstof, siger Berit Nordstrand, der også anbefaler at man får masser af syrnede mælkeprodukter til at hjælpe tarmfloraen.

Læs også

Æggekage - Sådan laver du en gammeldags æggekage med bacon, tomat og purløg. En dejlig traditionel dansk sommerret, som kan laves på få minutter. Se hele opskriften her.

Chili con carne - Denne lækre opskrift på chili con carne tager under 20 minutter at lave og er beregnet til fire personer.

Schæferhund - Hunden schæfer bliver ikke venner med folk ved første øjekast, men når først du vinder Schæferhundens venskab, så er en schæferhund en af de mest loyale firbenede venner, du kan få.