Cannabis dræber kræftceller, bekræfter den amerikanske regering

Dyreforsøg viser, at marijuana kan dræbe visse kræftceller og mindske andre.

Det omdiskuterede narkotikum cannabis har gavnlig effekt på visse typer af kræftsygdomme.

Det bekræfter det amerikanske, tværnationale forskningsinstitut 'National Institute on Drug Abuse’ (NIDA): 

- Nylige dyreforsøg viser, at marijuana kan dræbe visse typer af kræftceller og reducere størrelsen på andre, lyder det fra den amerikanske regering. 

Læs også: Børnelæge: Giv hellere dine børn pot end alkohol

En af de mest alvorlige hjernetumorer kan eksempelvis mindskes ved hjælp af ekstraktet fra marijuana-planten, uddyber forskerne.

Ekstraktet styrker effekten af stråling, viser forsøger på mus.

Forsøgets resultater kommer netop, som flere stater er begyndt at legaliserer stoffet.

LÆS OGSÅ: Godt nyt: Om 10-15 år kan vi holde kræft i skak

Læs også

Chili con carne - Skøn hjemmelavet opskrift på den klassiske ret fra det mexicanske køkken. Chili con carne er en lækker krydret gryderet, som kan serveres med ris eller salat - få hele opskriften her.

Mojito - Her finder du opskriften på originale mojito drink. Den indeholder mynte, almindelig sirup eller rørsukker, hvid rum, limejuice, danskvand og knust is. Denne opskrift er nem at lave og altid dejlig forfriskende. Prøv den i dag!

Klamydia - Hvordan får man klamydia, hvad er symptomerne og hvordan kommer man i behandling? Her kan du læse om den mest udbredte sexsygdom i Danmark som årligt smitter op mod 30.000.

Waldorfsalat - Se hvordan du laver en vidunderlig Waldorfsalat med lækre sprøde æbler, mørke vindruer, ananas, valnødder, selleri, mayonnaise og flødeskum.

Arrogant - Selvsikkerhed og arrogance er to karaktertræk, der ofte bliver blandet sammen og misforstået. Men der er faktisk en gigantisk forskel på, om man tror på sig selv og om man er fuld skrald arrogant.

Sanser - Vi oplever verden gennem vores sanser, som alle er rettet mod vores omgivelser. Her er de fem klassiske - høresansen, synssansen, lugtesansen, smagssansen og følesansen. Sanserne er dog ikke de eneste vi har - her kan du læse om alle syv.

Netflix film - Der er rigtig mange gode film på Netflix, men der skal alligevel noget ekstra til for at en film hører til kategorien over de bedste film på Netflix. Se top 20 listen her.

Kylie Jenner - Realitystjernen har aldrig vist sig helt nøgen før. Nu kan du se alle de forførende billeder af Kylie Jenner nøgen her.

Herpes er det samme som forkølelsessår, hvis man er blevet smittet omkring munden og læberne. Man kan dog også blive smittet med herpes på kønsorganerne eller i endetarmen. Begge dele resulterer i små, røde blærer på huden, der efterfølgende bliver til sår.

Peter Madsen - Fakta, bagrund og portræt. Læs om opfinderen Peter Madsen, der er sigtet for mordet på journalisten Kim Wall. Peter Madsen er vokset op i Nordvestsjælland som en enspænder og som en dreng drevet af sin passion for rumfart og ubåde. I dag er han kendt verden over for det brutale mord på Kim Wall.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip