Hunde

Skrevet af webmaster

09/01/2018
Hunde
Alt om hunde og de mest populære hunderacer.
Danmarks største hundeguide med vigtige informationer om alverdens hunderacer. Her kan du læse om alle typer hunde og hvilken hund der passer bedst til dig og din familie.

Mest læste i dag

Hunden er ikke blot menneskets bedste ven, men også danskernes. Over 500.000 danske husstande holder nemlig hund, og hver eneste dag søges der på nettet efter viden om hunderacer, hunde-informationer samt bedårende billeder af de logrende væsner.

For at imødekomme den store efterspørgsel af viden om hunde, har vi her samlet en række emner. Eksempelvis info om de forskellige hunderacer - små hunderacer såvel som store hunderacer samt ulovlige hunderacer - men også hundenavne til hundehvalpe, verdens største hunde samt verdens grimmeste hund.

Du finder det hele herunder.

Beagle - Det siges, at en Beagle aldrig møder nogen, den ikke kan lide. Denne hund er nemlig venlig og kærlig overfor alle, både mennesker og dyr. Læs det hele her.

Bichon Havanais - Den lille havaneser er kendt for sit blide sind og fantastisk med børn. Bichon Havanis er en af de mest populære hunderacer i Danmark og det forstår man godt, når har læst denne artikel.

Bomuldshund - I Danmark er den kendt både som Bomuldshund og Coton de Tulear. Egentlig samme navn blot på dansk og fransk. En bomuldshund har det fineste hår, der føles så blødt som silke. En Bomuldshund er en dejlig lille selskabshund og familiehund.

Border Collie - Border Colliens forfædre har eksisteret siden mennesker først begyndte at bruge hunde til at hjælpe med at passe på fårerne. Border Collie anses for at være en de mest inteligente hunde og den er utrolig nem at træne. Læs alt om den hunderacen her.

Cavalier King Charles Spaniel - Cavalieren er en sød og legesyg hund, som ikke er bange for fremmede mennesker. Cavalier King Charles Spaniel er god til børn og frygtløs af natur.

Cocker Spaniel - Her finder du Dagens introduktion og guide til Cocker Spaniel. Oprindeligt blev Cocker Spaniel opdrættet til at jagte skovsnepper. I dag bliver Cocker Spaniel dog brugt mere som et kæledyr end som jagthund.

Dansk Svensk Gårdhund - Dette er en hund med mange talenter. En Dansk Svensk Gårdhund er en vagthund, jagthund og selskabshund i én hund eller med andre ord; En ”tre-i-ener-hund”!

Engelsk Bulldog - Når du betragter en moderne Engelsk Bulldog, så er det svært at forestille sig, at dette blide væsen faktisk kunne bringe en tyr i knæ for mindre end 200 år siden. 

Fransk Bulldog - Lille skøn familiehund. En fransk bulldog er en lille hund med en stor personlighed. Den har en historie, hvor den stammer fra England, men den endte med stor emigration til Frankrig. I Frankrig tog man hurtigt den lille bulldog til sig, og herfra fik den også navnet fransk bulldog. Den er traditionelt opdrættet som en familie og selskabshund.

Golden Retriever - Det er ikke bare en dejlig hund - Golden Retriever er verdens mest populære hund. En Golden Retriever er en rigtig familiehund, som gøer mindre end andre hunde. Videre er en Golden Retriever meget intelligent og nem at træne. Golden Retrievere er børnevenlige hunde, og de er blide og trofaste. Læs hele artiklen om Golden retrievere her.

Japansk Spids - Den lille spidshund er aktiv, loyal og intelligent og den er kendt for sit ukuelige mod, sin kærlighed og hengivenhed overfor sin familie. Japansk Spids nyder at være aktiv og elsker at være ude.

Labrador Retriever - Hvis du er på udkig efter en vagthund, så er det nok ikke en Labrador Retriever, du skal have. Labradoren har nemlig ry for at være en af de mest blide racer med et behageligt og pålideligt temperament.

Pomeranian - Inteligent og selskabelig lille hund. Noget af det bedste ved en Pomeranian er at den er god som familiehund, og den har på trods af den lille størrelse en stor personlighed. En Pomeranian kan være ret larmende, så hvis du er til stille hunde, så er en Pomeranian ikke til dig.

Rottweiler - Rottweileren hører til blandt de ti mest intelligente hunde. Den elsker at blive trænet og let ved at lære, selv om den kan være stædig, hvis træningen ikke interesserer den. Se alt om rottweiler her.

Schæferhund - Det er den perfekt vagt og politihund. En Schæferhund er både god at træne med og så er den rigtig god med børn. Læs alt om den tyske Schæferhund her.

Shih Tzu - Shih Tzuen er en af de ældste hunderacer, der findes og hundens oprindelse bliver stadig bredt diskuteret. Shih Tzu er en kærlig og loyal selskabshund, der ikke har behov for meget motion. Læs alt om hunderacen her.

Siberian Husky - Lær alt om den årvågne, aktive og udadvendte Siberian Husky. Det er en venlig familiehund og meget social, men ikke en af de nemmeste hunderacer at være ejer af.

Staffordshire Bull Terrier - En Staffordshire Bull Terrier er generelt frygtløs, men på trods af dens fortid som kamphund og dens lighed med "hårde racer", så er den kendt for sin pålidelighed som familiehund.

Nyttig viden om hunde

Derfor er hunde glade for at slikke på ting - Har du altid undret dog over din hund altid skal slikke på forskellige ting på dens vej? Har kommer vi med 10 bud.

Tegn på din hund har kræft - Kræft er en ondskabsfuld sygdom, som ikke kun rammer mennesker. Sygdommen kan også ramme hunde og her kommer vi med 10 symptomer, som du skal være opmærksom på.

Er hunde eller katte klogest? - Det evige spørgsmål om hunde eller katte er det mest intelligente dyr. Nu har forskere endelig fundet svaret.

Hundenavne - 500 mest populære hundenavne.

Mest populære hundenavne i Danmark - Vi danskere er vilde med hunde. Her finder du de 10 mest almindelige hundenavne i Danmark.

Artiklen er under udvikling!