Hunderacer

09/01/2018 14:30

webmaster

Videnskab
Hunden er som bekendt vores bedste ven og er efter al sandsynlighed det husdyr, som tidligst lod sig tæmmet af mennesket. Men har du styr på dine hunderacer? Her får du en guidet liste over de mest almindelige racer.

Mest læste i dag

Der findes mere end 800 hunderacer i verden, som alle varierer i størrelse, temperament og udseende. Fra de største som irsk ulvehund og grand danois til chihuahua, der er verdens mindste hund.

Det kan dog være nærmest umuligt at finde rundt i de mange forskellige racer. Eksempelvis er en bulldog ikke bare en bulldog, da der både findes en engelsk, en amerikansk, en fransk og en australsk udgave.

Hunderacer

I Danmark findes der cirka 550.000 hunde fordelt på cirka 500.000 hunstande, og i årevis har de tre mest udbredte hunde i Danmark været labrador retriever, schæferhund og golden retriever. Disse tre racer udgør mere end 25 procent af alle registrerede hunde i Danmark.

I løbet af de senere år har de små hunde dog vundet indpas i Danmark, og kigger man på, hvilke hunderacer danskerne søger mest efter på nettet, så ser man tydeligt, at de små hunde hitter.

Således er de tre mest søgte hunderacer på google i 2017; bomuldshund, shi tzu og fransk bulldog.

Herunde kan du se en liste over de forskellige og mest populære hunderacer.

Hunderacer

Beagle

Bichon Havanais - Det er en lille og livlig selskabshund. I familien er Bichon Havanais elskelig, hengiven og meget optaget af at lege med børn i familien. Bichon har et charmerende væsen og er altid oplagt til narrestreger. Den er opmærksom og alarmerer om alt, hvad den finder usædvanligt.

Bomuldshund - Læs alt om bomuldshundens temperament, pels og pleje. Bomuldshund har en spændende historie, der faktisk begyndte på piratskibe.

Border Collie

Cavalier King Charles Spaniel - Cavalieren er livlig, venlig og imødekommende over for voksne såvel som børn, fremmede og andre hunde. Cavalier King Charles Spaniel er en stilfærdig og behagelig selskabshund, som knytter sig til hele familien. 

Cocker Spaniel - Det er en dejlig lille hund. Du kan her se lidt om en Cocker Spaniel. Dagens.dk har gennemgået Cocker Spaniel som hunderace. Hvad er godt, hvad er nemt og hvad skal man som hundeejer være opmærksom på ved en Cocker Spaniel. Læs mere om den lille hund der oprindeligt blev opdrættet som jagthund, men hvor den lille Cocker Spaniel i dag mere bliver brugt som familiehund.

Dansk Svensk Gårdhund

Engelsk Bulldog

Fransk Bulldog - Trods navnet Fransk Bulldog så er den egentlige oprindelse fra England. Den korte historie er, at engelske emigranter rejste til Frankrig for at arbejde, og de tog deres hunde med. Denne race blev rigtig godt taget imod i Frankrig, og det blev herefter til en Fransk Bulldog. Læs den lange historie ved at klikke ind på ovenstående link og læs meget mere om franske bulldogs.

Golden Retriever - Den gyldne retriever eller Golden Retriever er en fantastisk rar og kærlig hund.  Der er også en lang og spændende historie bag Golden Retriever og udviklingen af denne hunderace. Det kan du læse meget mere om her i denne guide til Golden Retrievers.

Japansk Spids

Labrador Retriever

Pomeranian - Der er mange der syntes at en Pomeranian er en skrap og hidsigt gøende hund, men os der kender en Pomeranian lidt bedre opfatter dem ofte som selskabelig og intelligente hunde, der har store personligheder. Det er dog rigtig at man skal være opmærksom på at en Pomeranian kan være relativt larmende.

Rottweiler

Schæferhund - De fleste af os kender den som politiets vigtigste hund. En Schæferhund er også en rigtig dygtig vagthund, og også god til at blive trænet. Videre så er en Schæferhund god med børn. Læs alt om politiets favorithund her.

Shih Tzu

Siberian Husky - Her finder du alle de nødvendige informationer om den smukke slædehund. Siberian Husky er i familie med Samojede og Alaskan malamute.

Staffordshire Bull Terrier - 

Den side opdateres løbende med flere hunderacer...