14 råd som du ville ønske, du kunne give dig selv som ung

Foto: Polfoto/GONZALES PHOTO HELENA LUNDQUIST

Hvorfor var der ingen, der fortalte disse råd, da man var ung?

- Hej med dig selv,

Dette er dit voksne jeg, der skriver til dig fra fremtiden for at give dig en række gode råd med på vejen.

For på trods af, at du sikkert tror, du ved det hele, og har fuldstændig styr på dit liv, så kunne du ikke tage mere fejl. Du har nemlig stadig rigtig meget at lære og vil i løbet af de næste år begå masser fejl - netop fordi du ikke er blevet præsenteret for disse 14 kloge livsråd.

Kærlig hilsen dig selv

1. Så hårdt har du det heller ikke: Du er ung og har det derfor kronisk hårdt, da livet konstant modarbejder dig. Men ro på, for tøjkriser, karakterræs og hjertesorger kan slet ikke måle sig med dét, der venter dig ude i fremtiden. Her kan du nemlig godt forberede dig på både fyringsrunder, skilsmisser, dødsfald, appelsinhud og midtlivskriser, så nyd du bare livet min ven. 

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

2. Du kommer til at hade de Facebook-billeder om 10 år: Jaja, de billeder er muligvis meget sjove lidt nu, men om en årrække vil du fortryde dem og tænke: ‘lagde ja virkelig det på sociale medier?’. Men det gjorde du, og nu græmmes dit fremtidige jeg over dit alt for unge fjæs, dit kiksede tøj, din skabagtige attitude og din himmelråbende ungdommelige uvidenhed.

3. Du finder en anden: Nej, det var ikke dit livs kærlighed, du netop måtte give slip på, så tør øjnene, rejst dig fra sengen og kom ud i verden igen. Der vil nemlig komme masser ‘den eneste ene’ på din vej, ligesom der venter dig flere hjertesorger, før du endelig finder dit livs udkårne.

4. Værn om dine venner: Lige nu har du en enorm omgangskreds - både på Facebook og i virkeligheden. Af samme grund tager du måske dine mange gode venner for givet, men gør dig selv en tjeneste og værn om dem. De venner du har nu, vil nemlig forblive dine bedste venner resten af livet så tænk over, hvordan du behandler dem.

Læs også

Advarsel til alle hundeejere: Dansk butikskæde sælger livsfarlig julekalender til hunde

5. Ja, du er god nok: Lad være med at tvivle på dig selv, for du er bestemt god nok. Din selvopfattelsen såvel som din selvtillid står i den grad for skud i ungdomsårerne, men du må aldrig tvivle på dig selv. Så længe du behandler andre med omsorg og respekt, så kan du uden problemer se dig selv i øjenene - også ude i fremtiden.

6. Om et par år vil du grine af dig selv: Lige nu synes tilværelsen sikkert hårdt og uretfærdigt, da ingen forstår dig og livet generelt bare er unfair. Men tag den med ro - om en årrække vil du trække på skuldrene og korse dig over de ‘problemer’, du render rundt med nu. For i takt med at du bliver ældre, vil livet få flere aspekter og du vil indse, hvor ubekymret og ligetil dit liv egentlig burde være.

7. Nej, det får dig ikke til at virke cool: I jagten på anderkendelse og digitale likes afprøver du dig selv og ikke mindst de nyeste trends, som muligvis er dødsmarte lige nu, men som er kiksede igen om lidt. Vær i stedet dig selv, da en hip frisure, den nyeste tøjmode eller mest moderne iPhone ikke gør dig til et bedre menneske.

Læs også

9 ting du genkender, hvis du har haft sex med en ung fyr

8. Gør ikke som alle de andre: Det er den letteste sag i verden for voksne med ungdommen bag sig at negligere unges behov for at passe ind og blive accepteret. Men hvis du beslutter dig for at tænke mindre over, hvad andre gør og mere over, hvad du selv har lyst til, så vil du også kunne hvile mere i dit unge jeg.

9. Det er okay at begå fejl: Bare rolig, det er helt normalt at fejle. Specielt i din alder. Faktisk skal du fejle, for det er den eneste måde, hvorpå du kan tage ved lære og blive klogere. Så dum dig og lad være med at lade dig slå ud af dine fejltrin. Der vil nemlig komme mange flere på din vej, så vend dig til dem - og accepter dem.

10. Lad være med at bekymre dig om fremtiden: Dine bekymringer kan ikke ændre på, hvor du befinder dig om 5, 10 eller 20 år. Det kan kun din egen beslutsomhed og vilje til at ændre på tingenes nuværende tilstand. Ængstelighed vil kun sætte sig som en mental klods om dit ben og forhindre, at du udfolder dig.

Læs også

8 elendige former for sex, som alle har prøvet

11. Du er ikke rigtig forelsket: Svaret er nej. Med det hormonantal der farer rundt i kroppen på dig, er du ikke rigtig forelsket. Du er formentlig bare følelseskuldret - eller liderlig - og har derfor svært ved at lytte ordenligt efter, når alle dine sanser skriger, at ham eller hende må være den eneste ene.

12. Nyd livet: Et vigtigt råd - tag den med ro og glæd dig over tilværelsen, for selv om den synes problemfyldt, så venter de rigtige problemer først ude i fremtiden. Så tag i byen, rejs væk, hold dig vågen hele natten eller småforelsk dig i flæng, mens du kan glæde dig over, at realkreditlån, køkkenrenovering og natlig bleskift ligger mange år ude i fremtiden.

13. Du ved intet: På trods af din storslåede ungdomsuddannelse, dine mange timer med iPhonen i hånden eller din ‘dannelsesrejse’ til fjernøsten, så ved du endnu ikke en skid om livet. Men bare rolig - det skal nok komme. Bare sug til dig og tag ved lære.

14. Det skal nok gå: Det bedste råd dit nutids-jeg kan give dit fortids-jeg.

Læs også: 12 ting du ALDRIG må gøre på din arbejdsplads

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip