Schæferhund redder forladt baby

Skrevet af Lotte Sørensen

|

07/11/2013
112
En få dage gammel babys liv er reddet takket være schæferhunden Jade, der fandt hende efterladt i en park.

Dagens topnyheder

68-årige Roger Wilday var torsdag i sidste uge ude at gå tur med sin hund Jade i parken i Birmingham England. Den ellers lydige hund løb pludselig ind i en hæk og ville ikke komme tilbage, når Roger Wilday kaldte.

Da han gik efter hunden, så han, at den havde lagt sig ved en taske, der bevægede sig.

- Jeg troede, at det var en taske med killinger, men så så jeg hendes små arme og et hoved, og så begyndte spædbarnet at græde, fortæller Roger Wilday til Birmingham Mail.

Han turde ikke tage barnet op i frygt for at ødelægge politiets efterforskning med sin DNA, så han løb hen til en ven i nærheden for at låne en telefon og ringe til politiet. De gav ham lov til at tage barnet i sine arme.

Læs også: Toiletpasser hjalp spædbarn til verden på offentligt toilet

Den lille pige, som skønnes kun at være en eller to dage gammel, blev kørt væk i en ambulance og gør nu fine fremskridt på hospitalet, hvor personalet siger, at hun virker glad og tilfreds. De har opkaldt hende efter hunden, der reddede hendes liv, Jade.

Politiet forsøger nu at finde Jades mor. De har blandt andet undersøgt det tæppe, hun var pakket ind i, i håb om at finde DNA-spor.

- Børnelæger har bekræftet, at spædbarnet var heldig at blive fundet på det tidspunkt, da bare et par timer mere, hvor hun var udsat for elementerne, kunne have haft fatale konsekvenser. Heldigvis ved vi nu, at hun er i sikkerhed og har det godt. Og nu er vores prioritet i høj grad at finde hendes mor for at sørge for hendes sikkerhed og give den støtte, hun har brug for, siger lederen af det lokale politi, Ian Green.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Roger Wildays hustru Catherine er stolt af både sin mand og sin hund.

- Det er ikke en almindelig ting at finde et spædbarn, men det er lige sådan noget, der sker for Roger. Han er den slags menneske, der tager sig af alle, siger hun.

Selv mener han, at han og schæferhund Jade blot var p ådet rette sted på det rigtige tidspunkt.

Parret håber nu at få lov til at besøge den lille pige på hospitalet.

Politiet har offentliggjort denne video af babyen Jade.