At fjerne skind fra laks inden tilberedning kan være besværligt, men én kvinde har delt en metode, der gør det både nemt og hurtigt.
Lige nu læser andre
At fjerne skindet fra et stykke laks kan klares på få sekunder med dette smarte trick, hvorfor du ikke længere vil opleve besværet forbundet med dette.
Laks er en fremragende tilføjelse til en varieret kost. Det er en fed fisk fyldt med omega-3-fedtsyrer, som bidrager til bedre hjerte- og hjernefunktion, og er forbundet med lavere risiko for Alzheimers og hjerteanfald.
Fisken kan tilberedes på mange måder – blandt andet ved at grille eller ovnstege den – og den kan bruges som erstatning for kød som kylling i retter som wok, pastagratin og endda tacos.
Laks sælges ofte med en tynd skindside på undersiden af fileten, og selvom det generelt er sikkert at spise skindet, foretrækker nogle at fjerne det, fordi de ikke rigtigt bryder sig om smagen eller teksturen.
Læs også
Men at fjerne skindet kan være besværligt. Du kan vente, til fisken er færdigtilberedt og forsøge at pille det af bagefter, men det resulterer ofte i, at fisken går i stykker.
Men der findes en nemmere metode. En kvinde på TikTok har delt et hurtigt trick, der gør det let at fjerne skindet fra en laksefilet – og det tager endda kun få sekunder.
Jen Stewart delte en video, hvor hun viser, hvordan hun lægger en laksefilet ned i en pande med et lavt lag kogende vand. Hun placerer fileten med skindsiden nedad i panden i 8-10 sekunder og tager den derefter op.
Hun lægger herefter fileten med skindsiden opad på et skærebræt og filmer, hvordan hun trækker det sølvglinsende skind af i ét helt stykke. Det betyder, at hun herefter kan tilberede sin laks uden at skulle bekymre sig om skindet – og uden at skulle kæmpe for at få det tynde lag af.
Kommentarerne på Jens video var dog delte. Nogle roste hende for tippet, da de ikke anede, det kune lade sig gøre, mens andre mente, at hun burde have stegt skindet og spist det.
“Hvis du kan lide skindet, så spis det, men mange af os kan ikke. Dette er et fantastisk trick,” skrev en bruger, mens en anden tilføjede: “Ville ønske, jeg havde set det i går aftes – jeg ødelagde nogle laksefileter i forsøget på at få skindet af.”
“Åh Gud. Du mener det ikke seriøst?! Det sprødstegte skind er den bedste del! Det her er kriminelt – jeg får det dårligt,” lød det fra en tredje.
Ifølge Health Line er lakseskind generelt sikkert at spise og kan give visse sundhedsmæssige fordele, da det indeholder en højere koncentration af omega-3-fedtsyrer end selve fiskekødet.
At tilberede fileter med skindet på kan også hjælpe med at bevare næringsstoffer og olier i selve laksen, så hvis du vil fjerne skindet, kan det være bedst at gøre det efter tilberedningen.
Sådan tilbereder du laks
Stegt laks på pande:
- Dup laksen tør med køkkenrulle. Krydr begge sider med salt og peber.
- Varm en pande op på middelhøj varme. Tilsæt lidt olivenolie eller smør.
- Læg laksen med skindsiden nedad (hvis skindet er på) og steg i 4-5 minutter, til skindet er sprødt, og fisken næsten er gennemstegt.
- Vend og steg yderligere 2-4 minutter, til den er netop gennemstegt.
Laks i ovn:
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Læg laksen på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie eller smør.
- Krydr med salt, peber og krydderurter. Læg evt. citronskiver ovenpå.
- Bag i 12-15 minutter, til laksen let flager med en gaffel.
Grillet laks:
- Forvarm grillen til middelhøj varme.
- Smør risten for at undgå, at laksen hænger fast.
- Krydr laksen og pensl med olie.
- Grill med skindsiden nedad i 4-6 minutter, vend derefter og grill yderligere 2-4 minutter.