Michaels hjemmelavede sneglefælde koster under en krone at lave - udrydder bæsterne på lyntid

Skrevet af admin

408 uger siden

|

21/07/2016
Michael Petersen opskrift på at komme dræbersnegle til livs er enkel og billig. For blot 32 øre kan du lave din egen fælde, der hurtigt udrydder 25-50 slimede stykker.

Dagens topnyheder

Internettet bugner af kreative metoder til at komme dræbersneglene til livs, men Michael Petersen fra Skovlunde har måske fundet den billigste og mest effektive af dem alle.

I et opslag på Facebook, som på få dage har fået tusindvis af likes, deler han opskriften på det smarte trick.

- Hjemmelavet sneglefælde. Meget effektiv. Den har ligget der i max 20 minutter. Den indeholder en blanding af 1L vand, 25g spraymalt og 3cl sprit (blandingen rækker til 4-5 fælder). Husk at bruge handsker, når du samler fælden op, da snegleslim indeholder e-coli bakterier, og man kan kan blive temmelig syg af det skidt, skriver Michael Petersen i den populære opslag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Michael Petersen sneglefælde er lavet af en mælkekarton

Michael Petersen fortæller til Dagens.dk, at han fandt på den smarte løsning, efter at han havde bestilt nogle dyre sneglefælder på nettet.

- Jeg har haft et stort problem med de her snegle sdste år og i år, så jeg købte nogle sneglefælder på nettet, og da jeg så dem, tænkte jeg, at det var smart - men meget dyrt.

- Så fik jeg kigget lidt på mit husholdningsaffald og fik øje på en tom mælkekarton, som alligevel bare skulle smides ud. Jeg prøvede det af og fandt ud af, den hjemmelavede fælde var mindst lige så effektiv og meget billigere, siger Michael Petersen til Dagens.dk.

Han vurderer, at der ryger 25-50 dræbersnegle i fælden på et par dage, og at hver fælde koster ham 32 øre at lave.

 

sneglefælde

 

Læs også: Spiser du bananer med brune prikker? Dette sker i kroppen, når du gør det

- Når fælden er fuld, tager jeg bare et par handsker på, skruer låget på mælkekartonen og smider den ud, siger han.

Michael Petersen skriver i opslaget på Facebook, at 'flere har kommenteret omkring det dyreetiske aspekt af sådan en sneglefælde'.

- Vi ønsker ikke at bruge gift i vores have, da det skader pindsvin, hunde, katte og andre smådyr. Denne blanding er ikke giftig. Den tiltrækker blot snegle til fælden. Et alternativ, som flere foreslår, er at samle snegle sammen med en tang og klippe dem over eller overhælde med kogende vand.

- Det har også været vores tilgang tidligere, men mængden af snegle i vores have er så stor, at vi kan bruge flere time hver aften og morgen. Derfor bruger vi disse sneglefælder, da vi mener det er en løsning som vi kan stå inde for, lyder hans svar.

Se opslaget herunder.

For flere lignede nyheder besøg vores oversigt her.

Flere nemme og billige opskrifter

Chili con carne - En fantastik ret, hvis man godt kan lide chili mad, som er nemt at lave til små penge. Chili con carne lyder mexicansk, men kommer oprindeligt fra delstaten Texas i Amerika.

Gammeldags pandekager - Hvem siger nej til hjemmelavede pandekager med syltetøj eller sukker? Denne opskrift på gammeldags pandekager er et sikkert hit hos både små og store. 

Æggekage - Ægte gammeldags æggekage med det hele. Denne klassiske ret serveres på rugbrød med bacon, tomat og purløg på toppen.

Mojito - Her er opskriften på den lækreste sommerdrink. Mojito består af mynte, almindelig sirup eller rørsukker, hvid rum, limejuice, danskvand og knust is. Denne klassiske opskrift er hurtig at lave og altid dejlig forfriskende!

Hårdkogt æg - Sådan koger du det perfekte hårdkogte æg. Her finder du alle kogertider på hårdkogt æg, smilende æg og blødkogt æg. Samt et lille trick til hvordan du undgå at dine æg revner i gryden mens de koger og hvordan du hurtigt piller skaller af ægget, når det er kogt færdig.