19-årig skudt i hovedet på Gladsaxe Torv: Tre løsladt

12/01/2013 10:24

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

De tre mænd, som bragte en 19-årig på hospitalet med skudsår i hovedet fredag aften, blev anholdt, men er nu løsladt efter afhøringer.

Den 19-årige mand døde senere, men ingen af de tre personer er sigtet for drabet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Vi har afhørt de tre, og det har ikke givet noget afgørende til efterforskningen. De er løsladt igen, og vi har ikke sigtet dem for noget, siger lederen af efterforskningen, politikommissær Ole Nielsen, til Ritzau.

Den 19-årige mand blev ramt af flere skud kort efter klokken 20 fredag aften på Høje Gladsaxe Torv. To andre mænd blev også såret, men begge er uden for livsfare.

- Vi har fundet omkring 10 patronhylstre på gerningsstedet, og den afdøde er ramt flere steder på kroppen blandt andet i hovedet, siger politikommissæren.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor en eller flere gerningsmænd skød den 19-årige mand ned.

Gerningsvåbnet er heller ikke fundet, men de foreløbige undersøgelser viser, at der er blevet skudt med en ni millimeter pistol.

- Vi kender endnu ikke til motivet, og vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om det er banderelateret og om den 19-årig havde relationer til bandemiljøet, fortæller Ole Nielsen.

Efter skudepisoden kørte flere biler væk fra stedet. Blandt andet en tredørs hvid Ford Ka. Cirka klokken 20.10 blev en tilsvarende personbil - formentlig den samme - fundet brændende på Nøkkerosevej i Emdrup i Københavns Nordvestkvarter.

Københavns Vestegns Politi efterlyser nu vidner, som måtte have set noget før, under eller efter skudepisoden.

Det er kun få dage siden, at politikredsen på Københavns Vestegn dannede rammen om et andet skyderi. Onsdag aften blev en lettisk mand skudt ned i Bagsværd. Manden blev ramt af to skud: Et i foden og et i benet.

For en uge siden var det et andet sted på vestegnen, der blev skudt, nemlig i Hvidovre.

Politiet fandt fem afskudte patronhylstre på Arnold Nielsens Boulevard. Ingen blev ramt i den forbindelse.

/ritzau/