27-årig mand sigtet for luftbombe-tyveri på Lolland

En 27-årig mand fra Nakskov-området er onsdag blevet sigtet for at have en andel i tyveriet af 512 livsfarlige luftbomber fra en fyrværkerifabrik på Lolland.

Manden kom selv til Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, som valgte at sigte ham, men derefter lade ham gå efter afhøring, oplyser vicepolitikommissær Bøje Jørgensen fra lokalpolitiet i Nakskov.

- Vi mistænker ham for at have en andel i indbruddet på fyrværkerifabrikken, og han er subsidiært sigtet for hæleri, siger vicepolitikommissæren til Ritzau.

- Hans forklaring kunne ikke bidrage med mere, end vi havde i forvejen, så vi har løsladt ham, men opretholder sigtelsen, forklarer Bøje Jørgensen.

Tidligere blev en 34-årige lokal mand også anholdt, men senere løsladt. Også han er fortsat sigtet i sagen.

Politiet har indtil videre kun fundet en del af det stjålne fyrværkeri. De allerfarligste bomber mangler fortsat. En mindre del blev fundet i en sø nær Nakskov tirsdag.

Politiet advarer på det kraftigste folk mod at købe eller affyre de store bomber, der er til professionelt brug. De største er 15 centimeter i diameter og har ifølge politikommissæren en sprængkraft, så de kan jævne et hus med jorden.

Efter et anonymt tip blev omkring en tredjedel af det stjålne fyrværkeri lørdag fundet på en landejendom ved Søllested på Lolland, og politiet har også fået anmeldelser om, at folk i Nakskov-området har fået tilbudt nogle af de kraftige bomber.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip