Advarsel: Pas på farlige kosttilskud

De danske forbrugere af muskelopbyggende, slankende og energitilførende kosttilskud skal være på vagt over for hjemmesiden fitnessnord.com, der sælger farlige produkter.

Fødevarestyrelsen advarer kraftigt om den dansksprogede hjemmeside, der sælger produkter, der kan være yderst sundhedsskadelige.

- Vi laver regelmæssigt søgninger på nettet efter produkter, hvor der kan være farlige stoffer i. Og i den forbindelse har vi fundet frem til denne hjemmeside, siger Mette Christiansen, bromatolog hos Fødevarestyrelsen.

Flere af hjemmesidens produkter indeholder planteingredienser, der kan påvirke centralnervesystemet, blodtrykket, hjerte-kar-systemet, lever og nyrer negativt.

- Eksempelvis indeholder produktet Axis-HT den plante, der hedder Tribilus, der påvirker leveren negativt. Får man en negativ påvirkning af leveren over længere tid, så kan man ende med leverbetændelse, siger Mette Christiansen.

Fødevarestyrelsen har forgæves forsøgt at kontakte hjemmesiden.

- Vi har sendt dem en mail. Men vi har ikke hørt noget fra dem. Vi kan ikke som dansk myndighed gøre andet, fordi det er en hjemmeside, der tilsyneladende er etableret i Sverige.

- Men vi har skrevet til de svenske myndigheder og gjort dem opmærksom på det. Og så er det op til dem at lave en kontrol, eller hvordan de nu vil gribe det an, fortæller Mette Christiansen.

Fødevarestyrelsen er endnu ikke blevet kontaktet af danske forbrugere, der er blevet syge af hjemmesidens produkter.

Styrelsen har heller ikke et overblik over, hvor mange danskere, der benytter sig af hjemmesiden.

Der advares konkret om syv af sidens produkter; Battle Fuel, Animal Stak, Axis HT, Trib-650, HydroxyCut Elite, MyoBuild og Hyper.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip