Annette Vilhelmsen langer ud efter bankerne

Der er for mange banker, som ikke følger de afgørelser fra Pengeinstitutankenævnet, som går dem i mod.

Det fastslår erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), da hun mandag for første gang har chancen for at henvende sig direkte til samtlige banker på én gang.

- Jeg må derfor i dag komme med en venlig og direkte opfordring: Kig nu kritisk på sagerne. Luk de sager, hvor udfaldet ser ud til at være givet, sagde Annette Vilhelmsen fra talerstolen på Finansrådets årsmøde, der holdes på Statens Museum for Kunst.

Her fortalte hun også, at hun umiddelbart efter jul vil skærpe kontrollen med de finansielle rådgivere uden for den finansielle sektor.

De er i dag ikke underlagt Finanstilsynet, men det vil ministeren lave om på.

- Virksomheder uden for den finansielle sektor, der tilbyder finansiel rådgivning, skal have Finanstilsynets tilladelse som finansiel rådgiver, sagde Annette Vilhelmsen på årsmødet.

Foran landets bankdirektører fastslog erhvervs- og vækstministeren også, at det snart er slut med bankpakkerne.

- Regeringen står bag bankpakkerne, og vi er nu i en situation, hvor vi kan se en exit. Mange banker tilbagebetaler statslån, og de fleste individuelle statsgarantier ophører i 2013, siger ministeren.

Hun konstaterede, at finanskrisen har sat sit præg på det finansielle landskab i Danmark.

- Omkring en tredjedel af landets pengeinstitutter er fusioneret eller forsvundet, siden finanskrisen brød ud, sagde Annette Vilhelmsen.

Hun glæder sig over, at der er vedtaget en del ny lovgivning, der har til formål at forbedre den finansielle stabilitet i Danmark, og samtidig peger hun på, at mere er på vej.

Blandt andet er regeringen på vej med et systemisk risikoråd, der skal advare Finanstilsynet, hvis den finansielle stabilitet er truet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip