Ansatte tvinges til sundhedsforsikringer

Stadig flere ansatte i det private erhvervsliv får sundhedsforsikringer, der giver dem ret til behandling på privathospital. Men selv om forsikringen ligner en gave fra arbejdsgiveren, bliver den ofte betalt af de ansatte selv gennem deres pensionsopsparing.

Og de ansatte har ikke mulighed for at sige nej - hvis de hellere vil bruge pengene på pension eller er imod privathospitaler, skriver Ugebrevet A4.

Det forarger HK/Privat, som vil have gjort op med de påtvungne forsikringer.

- Det er et problem, at man som lønmodtager ikke kan sige fra over for sådan nogle ordninger, som æder af de ansattes pensionsopsparinger, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat, til Ugebrevet A4.

- Med en sundhedsforsikring betaler de selv for at få repareret skaderne af nedslidning på arbejdsmarkedet. Og det er jo en ydelse, som de i forvejen har betalt til via skattesystemet, siger han.

I LO mener konsulent Niels Sørensen også, at de ansatte skal have lov til at vælge selv.

- Arbejdsgiverne pålægger jo i virkeligheden medarbejderne nogle udgifter. Og så er det jo rimeligt nok, hvis man har mulighed for at sige til eller fra, siger han ifølge A4.

En sundhedsforsikring koster omkring 2000 kroner om året, skriver A4.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip