Antorini i krydsforhør om skolereform

Finansieringen af regeringens udspil til en reform af folkeskolen er så mangelfuld, at både oppositionen og flere organisationer forud for fredagens forhandlinger kræver flere oplysninger om de økonomiske rammer, skriver Information.

Ifølge udspillet har regeringen afsat fire milliarder kroner frem til 2020, men det er for eksempel uklart, hvordan de mange ekstra timer skal finansieres, og hvor stor en andel af finansieringen lærerne forventes at bidrage med i form af mere undervisningstid.

- På nuværende tidspunkt aner vi ikke, hvad tingene koster, så jeg regner da med, at regeringen vil fortælle os om det, siger De Konservatives uddannelsesordfører, Mai Henriksen.

Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, efterspørger også flere detaljer, og det samme gør Niels Egelund, professor ved Danmarks Pædagogiske Universitet.

Han havde forventet, at regeringen ville fremlægge en konkret plan for, hvordan milliarderne skulle investeres.

- Umiddelbart kan det jo virke som et tågeslør, der lægges hen over det. Enten har de haft meget travlt, eller også har man ikke ønsket at ville gå for meget i detaljer, siger Niels Egelund.

Det er ikke kun oppositionen, der vil krydsforhøre børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) om økonomien i folkeskolereformen.

Også formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen og formand for Skolelederforeningen Anders Balle kræver svar på, hvordan regeringen præcist vil bruge de fire milliarder kroner, der ifølge udspillet er sat af til reformen.

De mange milliarder kroner får meget hurtigt ben at gå på, når det er så stor en organisation som den danske folkeskole ifølge Anders Balle.

- Så jeg synes, det er underligt, at der i så stor en reform ikke står, hvad pengene skal bruges på. På det punkt kunne jeg godt ønske en større præcision, siger han til Information.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip