Astrid Krag: Håber ikke læger mener trusler

I protest mod regeringens indgriben i lægernes konflikt med regionerne vil et stort flertal af medlemmerne af Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Region Hovedstaden deponere deres ydernummer.

Det vil sige, at lægerne vil droppe samarbejdet med det offentlige, og at patienterne derfor fra den 1. september skal til at betale for deres lægebesøg.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) håber dog ikke, det kommer så vidt.

- Jeg håber naturligvis ikke, at der er så meget som en eneste læge, som opgiver sit ydernummer, siger hun i en mail til Ritzau.

På et ekstraordinært medlemsmøde mandag aften blandt de praktiserende læger i PLO-Hovedstaden sagde 90,6 procent af 790 fremmødte ja til at deponere deres ydernummer. Kun 1,2 procent sagde nej.

- Vi er midt i en høringsfase for lovforslaget, og jeg lytter naturligvis til de bekymringer, der bliver rejst. Derfor vil jeg også opfordre både PLO og andre praktiserende læger til at spille ind i den proces, siger Astrid Krag.

Tirsdag aften er det Region Sjælland, der skal stemme om tilslutning til at deponere deres ydernummer, hvis der ikke bliver ændret i det lovforslag, der bliver fremlagt for Folketinget den 28. maj.

Med forslaget er ministeren blevet beskyldt for at ville fjernstyre landets praktiserende læger. Det afviser ministeren dog.

- Jeg ved godt, der er stor uro i lægekredse omkring det her forslag, og der er desværre også mange myter og misforståelser i omløb, siger ministeren.

- Jeg vil gerne sige klart, at jeg ikke ønsker at detailstyre lægerne. Ej heller vil vi fastlægge deres økonomi ved lov eller fratage dem indflydelse på egen praksis, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip