Ballade i Venstre: Spredte sexrygter om Rohde

Balladen om Jens Rohde (V), som kom til at spille en ufrivillig hovedrolle på Venstres landsmøde i november, tager nu en ny drejning.

Europaparlamentarikeren siger i et stort interview med Ekstra Bladet, at hans egne partifæller spredte usande sexrygter om ham under landsmødet, hvor han kom i modvind med lidt for EU-venlige udmeldinger.

Rohde starter med at konstatere over for avisen, at han ikke ønskede at blive hovedperson og skammede sig over det.

- Men i løbet af ugen gik det op for mig, at der så sandelig også var nogle, der insisterede på, at jeg skulle blive hovedpersonen, siger Rohde, som kalder det slående "så godt orkestreret, det var".

Han uddyber:

- Og når jeg tilmed i løbet af natten under landsmødet bliver ringet op på mit hotelværelse af tre uafhængige kilder, der alle fortæller mig, at de samme mennesker under aftenfesten er ved at sprede rygter om, at jeg går rundt og knalder med mine medarbejdere i Bruxelles, så bliver skammen i højere grad til en hovedrysten.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, kender til sexrygterne og kan godt forstå, at Jens Rohde bliver "enormt sur og reagerer voldsomt", skriver Ekstra Bladet.

- Der er ikke nogen, der er kommet til mig med rygtet, men jeg hørte på anden hånd, at der var nogen, der rendte rundt og spredte rygter om Jens Rohde på aftenen, som ikke passede, siger Kristian Jensen til avisen.

Det var en lidt for EU-venlig og føderalistisk kronik, som var ude at trit med partiets politik, der gav Jens Rohde store problemer på Venstres landsmøde.

Polemikken fik en foreløbig afslutning, da den planlagte kåring af Rohde som Venstres spidskandidat til EU-parlamentsvalget i 2014 blev udskudt.

Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, har sagt, at han fortsat støtter Jens Rohde, men bakker op om beslutningen om at udskyde valget af spidskandidat.

Venstres EU-veteran Anne E. Jensen har til gengæld givet en offentlig anbefaling af den tidligere tv-vært og nuværende europaparlamentariker Morten Løkkegaard (V).

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip