Bang & Olufsen kan ikke udelukke fyringer

B&O-chef Tue Mantoni erkender, at onsdagens melding om fremskyndet lukning af op til 125 butikker kan blive fulgt op af fyringer i selskabet. Han vil dog ikke sætte tal på et eventuelt omfang af afskedigelser, fremgår det af oplysninger til Ritzau Finans.

- Indtil videre ligger det kun fast, at vi skal lukke butikker. Men det er klart, at når man snakker om effektiviseringer i en forretning som vores, så er man nødt til at kigge på sit omkostningsniveau.

- Det er også derfor, jeg ikke kan udelukke, at effektiviseringerne kommer til at betyde afskedigelser. Så det er helt klart noget, vi har oppe at vende, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

Selskabet vil koncentrere salget i færre butikker ved at flytte varelagre fra de lukkede forhandlere til andre butikker. Ifølge Tue Mantoni er det dog ikke nogen voldsom stor operation.

- Vores forhandlere har generelt ikke voldsomt meget på lager. Der har godt nok været en vis lageropbygning over det sidste kvartal på grund af nye lanceringer og lavere salg, end vi havde ventet, men det er ikke noget større, siger han til Ritzau Finans.

B&O meddeler desuden, at man har åbnet en permanent butik i Las Vegas, USA.

Butikken, der slog dørene op lige inden åbningen af årets CES-elektronikmesse i denne uge, er et permanent tiltag - primært fordi byen lægger lokaler til nogle af verdens største messer.

- Vegas er jo et vigtigt sted for os, fordi det er her, der er de store forbrugerelektronik-shows hvert år, siger Tue Mantoni.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip