Barcelona og Real Madrid står foran storkamp

De inkarnerede fjender FC Barcelona og Real Madrid tørner sammen i semifinalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey. Den første kamp spilles på Bernabeu i Madrid næste uge.

Det står klart efter en herligt nervepirrende kvartfinalekamp torsdag aften, hvor den catalanske storklub besejrede hjemmeholdet Málaga med 4-2.

Pedro, Gerard Piqué, Andrés Iniesta og Lionel Messi kom alle på måltavlen i torsdagens returopgør, hvor Málaga absolut ikke gjorde det let for topholdet i den spanske liga.

Men en stærk slutspurt og sene mål af Iniesta i det 76. minut og Messi fire minutter senere sikrede sejren. Det bravt fightende Málaga-mandskab havde tidligere i kampen udlignet to gange og kæmpede stædigt for at holde sig inde i opgøret.

- Vi blev nødt til at arbejde hårdt for at få kontrol med bolden, men i slutningen var resultatet retfærdigt, selvom de også spillede rigtigt godt, sagde målscoreren Piqué efter kampen.

Med sejren går Barcelona videre med en samlet målscore på 6-4 efter det første og uafgjorte opgør på Nou Camp i sidste uge, hvor hjemmeholdet var usædvanligt ineffektive og brændte en del oplagte chancer undervejs.

Nu venter der altså en storkamp mod Jose Mourinhos uroplagede Real Madrid, som har sikret sig adgang til semifinalen i Copa del Rey med 3-1 sammenlagt mod Valencia. I den anden semifinale mødes Atlético Madrid og Sevilla.

Barcelona ligger i øjeblikket otte point foran Atlético Madrid og har hele 15 point ned til Real Madrid i den bedste spanske række.

De to topklubber mødes også snart i La Liga, når der 3. marts klokken 20.00 fløjtes en El Clasico i gang i Madrid.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip