Betjent skød flere gange mod familiebil

En 22-årig mand fra Himmerland blev søndag varetægtsfængslet frem til 29. juli efter en dramatisk hændelse i Arden i Nordjylland. Det skriver Nordjyske.dk

Lørdag nat affyrede en betjent fra Himmerlands Politi et ukendt antal skud mod den 22-årige, som kørte direkte imod betjenten i et stjålet eksemplar af familiebilen Citroen Berlingo på Bluhmesgade i Arden. Episoden var en kulmination på en biljagt i Ardens gader, hvor den 22-årige påkørte en politibil flere gange.

Episoden begyndte, da en patrulje fra Himmerlands Politi forsøgte at stoppe en Citroen Berlingo på Vestergade i Arden omkring klokken 03 natten til søndag. Patruljen havde fattet mistanke til bilen, som viste sig at være stjålet i Nørager.

Den 22-årige mand nægtede at stoppe på patruljens anmodning, og betjentene optog derfor forfølgelsen af bilen. Efter en biljagt rundt i Arden stoppede den 22-årige bilen, og en passager sprang ud, hvorefter han fortsatte videre i den stjålne Berlingo.

Den ene betjent hoppede ud af patruljebilen og tog kontakt til passageren. Betjenten lod dog passageren gå, da hans umiddelbare vurdering var, at passageren ikke vidste, at han var med i en stjålet bil.

I mellemtiden fortsatte den anden betjent jagten på den 22-årige biltyv, og da biltyven kørte ned ad Bluhmesgade, mødte han betjenten, som tidligere var steget ud af patruljebilen.

Betjenten hoppede ud på vejbanen for at stoppe biltyven, men den 22-årige mand nægtede fortsat at stoppe, og betjenten afgav derfor først et eller flere varselsskud op i luften uden effekt, hvorefter han skød direkte mod bilen.

Den 22-årige mand fortsatte på trods af skuddene frem mod betjenten, som måtte springe ud til siden for at undvige bilen.

Kort efter stoppede den 22-årige mand dog bilen og lod sig anholde af betjentene.

Vicepolitikommissær Johan Nielsen fra Himmerlands Politi ønsker ikke at oplyse, hvor mange skud betjenten affyrede, under henvisning til den igangværende efterforskning, men han oplyser, at ingen blev ramt af skuddene.

- Den 22-årige er fra lokalområdet, og han er særdeles godt kendt af politiet i forvejen, siger Johan Nielsen til Nordjyske.dk.

Han oplyser, at den 22-årige er mistænkt for at have været både narkotikapåvirket og beruset under episoden, hvilket en blodprøve senere vil afsløre.

Den 22-årige blev fremstillet i grundlovsforhør søndag, hvor han blev varetægtsfængslet frem til 29. juli. Sigtelsen lyder blandt andet på vold og forsøg på vold mod tjenestemand.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed i Aarhus blev underrettet om hændelsen kort efter episoden, og myndigheden skal undersøge hændelsen, fordi betjenten affyrede sit våben.

 

 

Dagens Gossip